20 Aralık 2012 Perşembe

Suvla Reserve Syrah 2010


Üzüm : Syrah
Renk : Parlak, yoğun lal kırmızısı
Koku : Çikolata, siyah zeytin, yaban mersini ve canlı baharatların hakim olduğu zengin ve kompleks bir bukeye sahiptir
Tat : Dengeli gövdesi, kadifemsi tanen yapısı ve meşe fıçıdan gelen kakao, kızılcık, karabiber, fındık notaları vişne ve çam fıstığı izlenimiyle uzun ve büyüleyici bir bitişe sahiptir
Yıllandırma : Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek : Kuzu pirzola, zengin soslu filetolar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol : %14

Suvla Cabernet Sauvignon 2010


Üzüm : Cabernet Sauvignon
Renk : Vişne nüanslarıyla yoğun kırmızı renginde
Koku : Erik, böğürtlen, çikolata, tütün, eğrelti otu, kuru yaprak ve vanilyanın hakim olduğu çekici bukeye sahiptir
Tat : Gövdeli, dolgun ve akıcıdır. Kuru erik, bitter çikolata, vanilya, füme ve ceviz notalarıyla güçlü, dinamik, dengeli yapısı uzun ve büyüleyici bir bitişle son bulur
Yıllandırma : Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek : Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol : %14,5
Ödül : Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Birincisi /91 puan

Suvla Organik 2010 / Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot


Üzüm : Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot
Renk : Yoğun yakut kırmızısı
Koku : Olgun yaban mersini, frenk üzümü, biberiye ve kuru nane notaları hakimdir
Tat : Dolgun meyvemsi yapısı ve güçlü özü vişne, çikolata ve sedir ağacından oluşan katmanlarla sarılıdır
Yıllandırma : 4 ay yeni meşe fıçılarda dinlendirilmiştir
Yemek : Etler, Makarnalar, ızgara sebzeler, pizza ve salatalar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol : %14
Özel Not : Organik sertifikalı tek bağın üzümlerinden üretilmiştir.
85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012

Suvla Syrah 2010



Üzüm : Syrah
Renk : Koyu kırmızı
Koku : Böğürtlen, kuru incir, siyah zeytin ve kuru meyve aromalarının içinde vanilya ve defnenin hissedilir
Tat : Damakta yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş, meyve kokulu, akıcı bir his uyandırır. Bitişi meyve titreşimlerinin canlılığını taşır
Yemek : Izgara etler, yahniler
Saklama Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol : %15

Suvla Merlot 2010



Üzüm : Merlot
Renk : Koyu lal kırmızı
Koku : Yoğun böğürtlen ve olgun erik aromalarında baharat ve nane notaları hissedilir
Tat : Dolgun gövdeli, çok dengeli, ipeksi tanenli, uzun bitimli, görkemli
Yemek : Izgara etler, filetolar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol : %15
Özel Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012

Suvla Grenache Noir 2011



Üzüm :  Grenache Noir
Renk :  Mor nüanslı, parlak yakut renginde
Koku :  Karabiber, zeytinyağı, kekik otundan dokunmuş arka planda olgun vişne, dut, incir ve böğürtlenin titreşimli izleri hakimdir
Tat :  Damakta meyvemsi ve baharatlı yapısını dengeli, akıcı bir zariflikte çiçeksi bir koku eşliğinde sergiler
Yemek : Közlenmiş, ızgara yiyecekler, et yemekleri ve baharatlı Akdeniz yemekleri
Saklama Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol : %14
Özel Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Bronz Madalya/Decanter

Kabatepe Kırmızı 2010



Üzüm :  Kırmızı üzüm çeşitleri
Renk :  Koyu lal kırmızı
Koku :  Meyvemsi baharatlı aroma
Tat :  Rahat içimli sofra şarabı niteliğinde
Yemek : Her türlü et yemeği, makarna, pizza
Saklama Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol : %13,5

Suvla Clairet Syrah 2011



Üzüm :  Syrah
Renk :  Derin vişne pembesi
Koku :  Kiraz, erik ve nar titreşimleri yayar.
Tat :  Orta gövdeli, ipeksi, hoş kokulu meyveler eşliğinde lezzetli ve dengeli bir bitişi vardır.
Yemek : Izgara deniz ürünleri,ızgara tavuk, hamur işleri
Saklama Derecesi : 11 C - 13 C
Alkol : %14
Özel not : Koyu renkli roze şarap stilinin Türkiye'deki ilk örneği

Suvla Rose / Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc 2011



Üzüm :  Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc
Renk :  Pastel pembe, gül yaprağı
Koku :  Ahududu, çilek, frenk üzümü ve yaz çiçeklerini çağrıştırır.
Tat :  Canlı ve yumuşak, kırmızı meyve aromalarını sergileyen uzun bir bitimi vardır.
Yemek : Deniz ürünleri, pizza ve salatalar, peynir çeşitleri veya tek başına
Saklama Derecesi : 10 C - 13 C
Alkol : %14
Ödül : En iyi 3. Roze Şarap / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Gümüş Madalya/International Wine Challange

Suvla Blush / Cabernet Sauvignon 2011



Üzüm :  Cabernet Sauvignon
Renk :  Somon pembesi
Koku :  Ahududu, çilek, elmave vanilya titreşimleri yayar.
Tat :  Yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş, meyve kokulu akıcı bir his uyandırır
Yemek : Izgara balık, deniz ürünleri, salatalar, peynirler, armut tatlısı
Saklama Derecesi : 10 C - 13 C
Alkol : %14
Ödül : En iyi Roze Şarap / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012

15 Aralık 2012 Cumartesi

Suvla Roussanne-Marsanne Grand Reserve 2011



Üzüm : Roussanne, Marsanne
Renk : Parlak kehribar sarısı
Koku : Narenciye, kayısı, incir, bal, kekik ve taze biberiye
Tat : Damağı dolduran ve Akdeniz meyvelerini çağrıştıran ipeksi aromasıyla dengeli ve uzun bir bitişe sahiptir
Yemek : Izgara balık, kabuklu deniz ürünleri, makarnalar veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi : 10 C - 13 C
Yıllandırma : Fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca % 100 yeni meşe fıçılarda tamamlamıştır
Alkol : %14
Ödül : Regional Trophy – Bölgeler Kupası/Decanter
Gümüş Madalya,International Wine Challenge, 2012
'Henüz Piyasaya Çıkmamış Beyaz Şaraplar' (Pre-release) kategorisinde en yüksek puan / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012

Suvla Chardonnay Reserve 2011



Üzüm : Chardonnay
Renk : Parlak altın sarısı
Koku : Narenciye, vanilya, kayısı, bal ve fındığı çağrıştıran yoğun ve zengin bir buke sergiler
Tat : Canlı ve ipeksi yapısıyla gövdeli, giderek artan titreşimli kokularla mükemmel bir denge ve uzun bir bitişe sahiptir
Yemek : Izgara balık, kabuklu deniz ürünleri, makarnalar veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Yıllandırma : Fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca % 100 yeni meşe fıçılarda tamamlamıştır
Alkol : %14
Ödül : Henüz 'Piyasaya Çıkmamış Beyaz Şaraplar' (Pre-release) kategorisinde dördüncülük / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Övgüye Değer Madalya /Decanter ve Int.Wine Challange

14 Aralık 2012 Cuma

Suvla Sauvignon Blanc 2011



Üzüm : Sauvignon Blanc
Renk : Yeşil yansımalı uçuk sarı
Koku : Greyfurt, yeşil limon, çim ve çarkıfelek
Tat : Mineralsi, meyvemsi, canlı
Yemek : Balıklar, kabuklu denizürünleri veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol: %14
Özel Not: Canlılığı ile bilinen Sauvignon Blanc üzümünün ilk hasatı

Suvla Chardonnay 2011



Üzüm : Chardonnay
Renk : Altın sarısı
Koku : Tropikal meyveler, olgun armut, limon, vanilya ve fındık titreşimleri yayar.
Tat : Olgunlaşmış zengin meyvelerin mis kokulu, kıvamlı birlikteliği fındık ve vanilya yansımalarıyla güçlü bir meyvemsi çeşitlilik sunar.
Yemek: Izgara balık, tavuk ve sebze yemekleri veya tek başına
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol: %14

Suvla Kabatepe Beyaz 2010



Üzüm : Asil beyaz üzüm çeşitleri
Renk : Yeşil yansımalı  uçuk sarı renk
Koku : Meyvemsi aroma
Tat : Rahat içimli sofra şarabı
Yemek : Izgara balık, salatalar, peynir çeşitleri veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol : %13,5

13 Aralık 2012 Perşembe

Kokteyl Yarismasi ve 20. Yıl Kutlaması etkinliklerinin ertelenmesi


Merhabalar Sevgili Dostlar,

19 Aralık 2012 Çarşamba günü yapacak olduğumuz 18. Türkiye Kokteyl Yarışması ve Türkiye Barmenler derneğinin 20. Kuruluş yıldönümü partimize çok yoğun talep gelmiş bulunmaktadır. Asmalı Mescitteki mekanın bu yoğun talebimizi karşılayamayacak durumda olması nedeni ile; 18. Türkiye Kokteyl Yarışması ve Türkiye Barmenler derneğinin 20. Kuruluş yıldönümü partimizi şimdilik ertelemek durumunda kalmak zorunluluğu hasıl olmuştur. Sizlerin daha rahat edebilmesi için büyük bir mekanda yapabilmek için görüşmeler devam etmektedir. Anlaşma sağlandığında hepinize bilgilendirme yapılacaktır.



Edip Kemal EREN
Başkan
Türkiye Barmenler Derneği
Tel       : +(90) 212- 34 77 111
Fax       : +(90) 212- 243  3461
Gsm     : +(90) 533 - 766 3214
Pürtelaş Sok. Köşepalas Apt.
B Blok No:1 Daire:2
Cihangir - Taksim / Istanbul-Türkiye
edipkemaleren.blogspot.com
turkiyebarmenlerdernegi.blogspot.com

6 Aralık 2012 Perşembe

Kokteyl Yarışması


Türkiye Barmenler Derneği 18. Türkiye Kokteyl Yarışması 19 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 16:00’da Asmalımescit Mahallesi Asmalımescit Sokak No:25 Beyoğlu İstanbul adresindeki 25,5 Cafe Bistro Club’ta yapılacaktır.  

Aynı gün saat 21:00- 01-00 arasında 20. Kuruluş Yıldönümümüz kutlanacaktır.Kuruluş yıldönümü partimize katılmak isteyen sevgili dostlar edip.eren@barmen.org.tr adresine e-mail atarak rezarvasyon yapmalarını ve davetiye almalarını rica ederiz.


Edip Kemal EREN
Başkan
Türkiye Barmenler Derneği
Tel       : +(90) 212- 34 77 111
Fax       : +(90) 212- 243  3461
Gsm     : +(90) 533 - 766 3214
Pürtelaş Sok. Köşepalas Apt.
B Blok No:1 Daire:2
Cihangir - Taksim / Istanbul-Türkiye
edipkemaleren.blogspot.com
turkiyebarmenlerdernegi.blogspot.com

24 Kasım 2012 Cumartesi

24 Kasım ÖĞRETMEN’ler günü



Bilimin ışığında gözlem, analiz ve sentez yapabilmeyi bizlere öğreten anne ve babalarımızdan sonra en çok sevdiğimiz saygıdeğer sevgili ÖĞRETMEN’lerimizin 24 Kasım ÖĞRETMEN’ler gününü kutlar en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.


ATATÜRK'ün ÖĞRETMEN'ler Hakkındaki Sözleri

Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak ÖĞRETMEN’lerdir. ÖĞRETMEN’den eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir.


Dünyanın her tarafında ÖĞRETMEN'ler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. 

Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.


Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve Mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

ÖĞRETMEN! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.

ÖĞRETMEN; Cumhuriyetin fedakar ÖĞRETMEN ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.



8 Kasım 2012 Perşembe

10 Kasım 2012 (10.11.12)


Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

ATATÜRK'ÜN TÜRK GENÇLİĞİNE HİTABESİ
NUTUK (Söylev) - Ankara, 20 Ekim 1927

Türk Gençliğine Bıraktığımız Kutsal Armağan
Saygıdeğer baylar, sizi, günlerce işlerinizden alıkoyan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonu tarihe mal olmuş bir dönemin öyküsüdür. Bunda, ulusum için ve yarınki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebilmiş isem kendimi mutlu sayacağım.

Baylar, bu söylevimle, ulusal varlığı sona ermiş sayılan büyük bir ulusun, bağımsızlığını nasıl kazandığını; bilim ve tekniğin en son ilkelerine dayanan ulusal ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.

Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yarattığı uyanıklığın ve bu sevgili yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu, Türk gençliğine kutsal bir armağan olarak bırakıyorum. 

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı!

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

7 Kasım 2012 Çarşamba

Peroni Nastro Azzuro



Peroni Nastro Azzuro Bira; İtalyan yüksek kaliteli bira, gerçek İtalyan tarzı ve geleneğini tanıyan ve kıymetini bilen müşteriler için dünyanın 1 numarası. "Lager" kategorisinde bir bira olup az şekerli içeriğe, zengin tat ve rafine bir yapıya sahip. Tadının benzersizliği ve üstün kalitesi, farklı üretim teknolojisi ve en iyi malzemelerle sağlanır:

Alp Dağlarının berrak suları, en iyi iki sıralı arpa maltı, elit tipi şerbetçi otu ve Peroni Nastro Azzuro için özel yetiştirilmiş İtalyan mısırının benzersiz kombinasyonu. Peroni Nastro Azzurro %5,1 alkol oranına sahiptir.