15 Aralık 2012 Cumartesi

Suvla Chardonnay Reserve 2011



Üzüm : Chardonnay
Renk : Parlak altın sarısı
Koku : Narenciye, vanilya, kayısı, bal ve fındığı çağrıştıran yoğun ve zengin bir buke sergiler
Tat : Canlı ve ipeksi yapısıyla gövdeli, giderek artan titreşimli kokularla mükemmel bir denge ve uzun bir bitişe sahiptir
Yemek : Izgara balık, kabuklu deniz ürünleri, makarnalar veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Yıllandırma : Fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca % 100 yeni meşe fıçılarda tamamlamıştır
Alkol : %14
Ödül : Henüz 'Piyasaya Çıkmamış Beyaz Şaraplar' (Pre-release) kategorisinde dördüncülük / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Övgüye Değer Madalya /Decanter ve Int.Wine Challange

14 Aralık 2012 Cuma

Suvla Sauvignon Blanc 2011



Üzüm : Sauvignon Blanc
Renk : Yeşil yansımalı uçuk sarı
Koku : Greyfurt, yeşil limon, çim ve çarkıfelek
Tat : Mineralsi, meyvemsi, canlı
Yemek : Balıklar, kabuklu denizürünleri veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol: %14
Özel Not: Canlılığı ile bilinen Sauvignon Blanc üzümünün ilk hasatı

Suvla Chardonnay 2011



Üzüm : Chardonnay
Renk : Altın sarısı
Koku : Tropikal meyveler, olgun armut, limon, vanilya ve fındık titreşimleri yayar.
Tat : Olgunlaşmış zengin meyvelerin mis kokulu, kıvamlı birlikteliği fındık ve vanilya yansımalarıyla güçlü bir meyvemsi çeşitlilik sunar.
Yemek: Izgara balık, tavuk ve sebze yemekleri veya tek başına
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol: %14

Suvla Kabatepe Beyaz 2010



Üzüm : Asil beyaz üzüm çeşitleri
Renk : Yeşil yansımalı  uçuk sarı renk
Koku : Meyvemsi aroma
Tat : Rahat içimli sofra şarabı
Yemek : Izgara balık, salatalar, peynir çeşitleri veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol : %13,5

13 Aralık 2012 Perşembe

Kokteyl Yarismasi ve 20. Yıl Kutlaması etkinliklerinin ertelenmesi


Merhabalar Sevgili Dostlar,

19 Aralık 2012 Çarşamba günü yapacak olduğumuz 18. Türkiye Kokteyl Yarışması ve Türkiye Barmenler derneğinin 20. Kuruluş yıldönümü partimize çok yoğun talep gelmiş bulunmaktadır. Asmalı Mescitteki mekanın bu yoğun talebimizi karşılayamayacak durumda olması nedeni ile; 18. Türkiye Kokteyl Yarışması ve Türkiye Barmenler derneğinin 20. Kuruluş yıldönümü partimizi şimdilik ertelemek durumunda kalmak zorunluluğu hasıl olmuştur. Sizlerin daha rahat edebilmesi için büyük bir mekanda yapabilmek için görüşmeler devam etmektedir. Anlaşma sağlandığında hepinize bilgilendirme yapılacaktır.



Edip Kemal EREN
Başkan
Türkiye Barmenler Derneği
Tel       : +(90) 212- 34 77 111
Fax       : +(90) 212- 243  3461
Gsm     : +(90) 533 - 766 3214
Pürtelaş Sok. Köşepalas Apt.
B Blok No:1 Daire:2
Cihangir - Taksim / Istanbul-Türkiye
edipkemaleren.blogspot.com
turkiyebarmenlerdernegi.blogspot.com

6 Aralık 2012 Perşembe

Kokteyl Yarışması


Türkiye Barmenler Derneği 18. Türkiye Kokteyl Yarışması 19 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 16:00’da Asmalımescit Mahallesi Asmalımescit Sokak No:25 Beyoğlu İstanbul adresindeki 25,5 Cafe Bistro Club’ta yapılacaktır.  

Aynı gün saat 21:00- 01-00 arasında 20. Kuruluş Yıldönümümüz kutlanacaktır.Kuruluş yıldönümü partimize katılmak isteyen sevgili dostlar edip.eren@barmen.org.tr adresine e-mail atarak rezarvasyon yapmalarını ve davetiye almalarını rica ederiz.


Edip Kemal EREN
Başkan
Türkiye Barmenler Derneği
Tel       : +(90) 212- 34 77 111
Fax       : +(90) 212- 243  3461
Gsm     : +(90) 533 - 766 3214
Pürtelaş Sok. Köşepalas Apt.
B Blok No:1 Daire:2
Cihangir - Taksim / Istanbul-Türkiye
edipkemaleren.blogspot.com
turkiyebarmenlerdernegi.blogspot.com

24 Kasım 2012 Cumartesi

24 Kasım ÖĞRETMEN’ler günü



Bilimin ışığında gözlem, analiz ve sentez yapabilmeyi bizlere öğreten anne ve babalarımızdan sonra en çok sevdiğimiz saygıdeğer sevgili ÖĞRETMEN’lerimizin 24 Kasım ÖĞRETMEN’ler gününü kutlar en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.


ATATÜRK'ün ÖĞRETMEN'ler Hakkındaki Sözleri

Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak ÖĞRETMEN’lerdir. ÖĞRETMEN’den eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir.


Dünyanın her tarafında ÖĞRETMEN'ler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. 

Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.


Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve Mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

ÖĞRETMEN! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.

ÖĞRETMEN; Cumhuriyetin fedakar ÖĞRETMEN ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.



8 Kasım 2012 Perşembe

10 Kasım 2012 (10.11.12)


Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

ATATÜRK'ÜN TÜRK GENÇLİĞİNE HİTABESİ
NUTUK (Söylev) - Ankara, 20 Ekim 1927

Türk Gençliğine Bıraktığımız Kutsal Armağan
Saygıdeğer baylar, sizi, günlerce işlerinizden alıkoyan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonu tarihe mal olmuş bir dönemin öyküsüdür. Bunda, ulusum için ve yarınki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebilmiş isem kendimi mutlu sayacağım.

Baylar, bu söylevimle, ulusal varlığı sona ermiş sayılan büyük bir ulusun, bağımsızlığını nasıl kazandığını; bilim ve tekniğin en son ilkelerine dayanan ulusal ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.

Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yarattığı uyanıklığın ve bu sevgili yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu, Türk gençliğine kutsal bir armağan olarak bırakıyorum. 

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı!

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

7 Kasım 2012 Çarşamba

Peroni Nastro Azzuro



Peroni Nastro Azzuro Bira; İtalyan yüksek kaliteli bira, gerçek İtalyan tarzı ve geleneğini tanıyan ve kıymetini bilen müşteriler için dünyanın 1 numarası. "Lager" kategorisinde bir bira olup az şekerli içeriğe, zengin tat ve rafine bir yapıya sahip. Tadının benzersizliği ve üstün kalitesi, farklı üretim teknolojisi ve en iyi malzemelerle sağlanır:

Alp Dağlarının berrak suları, en iyi iki sıralı arpa maltı, elit tipi şerbetçi otu ve Peroni Nastro Azzuro için özel yetiştirilmiş İtalyan mısırının benzersiz kombinasyonu. Peroni Nastro Azzurro %5,1 alkol oranına sahiptir.

Beck’s



Beck’s Bira Alman bira ustalığına dayanarak en iyi kalitede birayı sunan Beck's, Almanya'nın dünyaya en çok ihraç ettiği bira markasıdır.

Pilsener tipi, gevreğimsi, ferah ve leziz tada sahip Beck's % 5 oranında alkol içerir ve son derece soğuk olarak olgunlaştırılır. Almanya'nın bira merkezi Bremen'de 1873 yılından bu yana üretilen ve yeşil şişede sunulan ilk biradır. Global başarısı değişmez ürün kalitesinden kaynaklanan Beck's, tam 125 ülkede tüketilmekte ve sadece 5 ülkede üretilmektedir. Türkiye Beck's'in üretildiği 5. ülkedir.

Mayıs 2002 yılından bu yana ülkemizde lisanslı üretimine başlanan Beck's Türk bira pazarında 33 cl ty şişesi, 50 cl kutusu ve 30 lt fıçısı ile yer almaktadır.Bira üretimine yönelik dünyanın tek yasası olan "Reinheitsgebot" (Alman Saflık Yasası) doğrultusunda üretilen Beck's'in ideal içim soğukluğu 3 - 5 derecedir.

Miller Genuine Draft (MGD)



Miller Genuine Draft, cold filtered tekniğiyle üretilen ilk ve öncü biradır. Kolay içimini ve benzersiz tadını, üretim aşamasında her türlü sıcaklıktan uzak durmasını sağlayan bu üretim tekniğine ve içindeki özel şerbetçiotuna borçludur. Miller, bu sayede şeffaf şişelerde 9 ay boyunca saklanabilmekte ve piyasaya sunulduğu ilk günkü tazeliğini koruyabilmektedir.

Miller Genuine Draft, fark yaratan altın yaldızlı siyah etiketi ve şeffaf sişe tasarımıyla, içeriğini gururla sergilemektedir. Böylece biraseverlerin sadece damak tadına değil, göz zevkine de hitap eden bir marka olmuştur. Türkiye'de Anadolu Efes’in kanatları altında lisanslı üretimine başlandığı 2000 yılından bu yana, müziğin ve eğlencenin vazgeçilmez bir parçası olan Miller %4,7 alkol oranına sahiptir ve ideal içme soğukluğu 3-4 derecedir

28 Ekim 2012 Pazar

Cumhuriyet Bayramı



Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun 
24 Temmuz 1923 günü İsviçre’nin Lozan şehrindeki Lozan Üniversitesi'nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileri İle İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya,Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika, SSCB ve Yugoslavya temsilcileri Lozan Barış Antlaşmasını imzalamıştır. Bu antlaşma ile yeni bir devletin temelleri atılmıştır fakat devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemiştir.

İkinci dönem Büyük Millet Meclisi, 11 Ağustos'ta ilk toplantısını yapmıştır ve 13 Ekim'de Ankara başkent ilan edilmiştir. Bu dönemde Atatürk egemenliğin ulusa dayandığı bir sistem olan cumhuriyet yönetiminin ilanı için hazırlıklar yapmaya başlamıştı. Atatürk 28 Ekim akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırmış ve "Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz," demiştir.

29 Ekim günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan "Cumhuriyet" önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne vermiştir. Meclis önergeyi kabul etmiştir ve böylece Türkiye Devletinin yeni yönetimi biçimi Cumhuriyet, yeni ismi "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olarak belirlenmiştir. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Halk da Cumhuriyetin ilanını sevinç ve coşku ile karşılamıştır.

Cumhuriyette Atatürk'ün de söylediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerine temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Cumhuriyet yönetiminde, yurttaşın seçme ve seçilme hakkı vardır. Seçilen temsilciler, yasaları tasarlar ve yöneticileri ulus adına denetler. Ulus, seçimle yöneticileri seçebilir.



24 Ekim 2012 Çarşamba

Satsu M:x



Satsu M:x Bira ; Satsuma aromalı ve yüksek alkollü ilk bira. Biradan vazgeçmeden farklı tatları denemeye açık olanların yeni tercihi. %6,1 alkol oranı ile 33 cl ve 75 cl’lik cam şişelerde sunulan SATSU M:X’in ideal içim sıcaklığı 6-8 derece olarak tavsiye edilmektedir.

Mojo M:x



Mojo M:x Bira; Mojito aromasıyla birasında yepyeni bir tat arayanların tercihi. %4,2 alkol oranı ile 33 cl ve 75 cl'lik cam şişelerde sunulan MOJO M:X'in ideal içim sıcaklığı 6-8 derece olarak tavsiye edilmektedir.

Mariachi Black



Mariachi Black Bira ; Agave ve limon aroması, % 6,0 alkol oranı ile Mariachi Black gece hayatının yeni üyesi. Mariachi Black'in ideal içim sıcaklığı 5-6 derece olarak tavsiye edilmektedir.

Mariachi



Mariachi Bira; Anadolu Efes'in tecrübesi ile üretilen ilk aromalı bira olma özelliğini taşıyor. 2007 yılında lansmanı yapılan Mariachi, tekilanın ana maddesi olan agav ile limon aromasını şişesinde birleştirmektedir. Mariachi'nin ideal içim sıcaklığı 5-6 derece olarak tavsiye edilmektedir.

22 Ekim 2012 Pazartesi

Gusta



Gusta Bira;  Türkiye'nin ilk buğday birası !
Üst fermantasyon yöntemiyle üretilen Gusta Buğday Birası, buğulu görünümü ile diğer biralardan farklılaşmaktadır. Tazelik hissi ve damakta bıraktığı meyvemsi tadı ile, türünün karakteristik özelliklerini taşıyan Gusta, farklı ve sofistike görünüşü ile hayattan tat almayı bilenlerin, yenilikleri tercih edenlerin birası olmuştur. Gusta'nın kremamsı bembeyaz köpüğü ise bira severlere keyifli bir deneyim vadetmektedir.

Türkiye'nin buğday birası Gusta'nın önerilen ideal içim sıcaklığı 6-8 derece ve alkol oranı %5'tir.

10 Ekim 2012 Çarşamba

Bomonti Bira


Bomonti Tarihe Meydan Okuyan Bira…
120 yıl önce bu topraklarda doğduğunda ortada biranın b’si bile yoktu. Üzerinden ne zamanlar, ne biralar geldi geçti. % 100 malttan gelen lezzetiyle Bomonti çıkıp geldi. %100 malttan gelen lezzeti ve % 4.8 alkol oranı ile Bomonti, içimi kolay bir biradır. 33 cl. ve 50 cl.’lik cam şişelerde sunulan Bomonti’nin ideal sıcaklığı 6-8 derecedir.

Marmara Kırmızı Bira


Açık sarı rengi ve kalitesiyle dikkat çeken Marmara KIRMIZI, yüksek alkol derecesi ve dolgun tadıyla "Çarpıcı Bira" olarak da nitelendiriliyor. 2006 yılında üretilmeye başlanan ve alkol oranı %6,1 olan Marmara KIRMIZI 50 cl. kutu ve 75 cl. şişe ambalajında sert lezzet sevenlerin tercihi olmuştur.

Marmara Gold Bira



Marmara GOLD %100 malttan gelen özel lezzetinin sunulduğu farklı ambalaj çeşitleri, 1 lt. tek yönlü cam şişe, 75 cl. tek yönlü cam şişe, 50 cl. Kutu ve şişe  olarak farklı beklentilere cevap veriyor..

Alkol oranı %4,1 olan Marmara Gold çevir-aç kapaklı, şişesi elde rahat tutulması için ince belli, köpüğün bardağa daha ayarlı akabilmesi ve birayı şişeden içmeyi sevenlerin keyifli tüketebilmesi için uzun boyunlu tasarlanmıştır. Marmara GOLD, 2004 yılından beri, bira lezzetinden ödün vermeyenler için ideal bir seçenek.