Curaçao: Tatlı likördür, şarap veya üzüm sert içkisiyle şeker ve portakal kabuğuyla yapılır. İlk olarak Hollandalı birisi tarafından yapılmıştır. O da bunu tatlandırıcı madde olarak kullanmıştır. Curaçao nun bir çok rengi vardır: kırmızı, beyaz, mavi, yeşil ve pembe.
11 Şubat 2012 Cumartesi
Creme de Roses
Creme de Roses: Gül petali yağının esansından üretilir, genellikle vanilya ve turunçgil yağları vb. şeylerde eklenebilir.
Creme de Noyau
Creme de Noyau: Badem kokulu bir likördür genelde kayısı veya şeftali çekirdeği esansından üretilir.
21 Ocak 2012 Cumartesi
Creme de Menthe
Creme de Menthe: Nane tatlandırılmış likördür. Bu likör tahıl sert içkisiyle, nane şekeri yapraklarıyla yapılır ve tatlıdır. İki renkte yapılır: açık ve koyu yeşil. İyi hazmettirici özellikleri vardır ve birçok likör üreticisi tarafından üretilir, Yeşil renkli yada renksizdir.
Creme de Cassis
Creme de Cassis: Bu Fransız frenküzümü likörü, alkolde maceration işlevi yapılan Frenk üzümüne şeker eklenerek üretilir. Bazen küçük miktardaki frenküzümü ile ve böğürtlenle karıştırılarak ekstra renklendirme yapılır (% 5’e kadar). Bundan başka hiç bir maddenin renklendirmede kullanılmasına üzün verilmez.
Creme de Cacao
Creme de Cacao: Çok tatlı, güçlü kakao kokusuna sahip likördür. Venezuela kakao çekirdeğinden yapılır. Etikette görülen Chouao adı Venezuela’da ki bir bölgenin adından türetilmiştir. Dünyada en ünlü kakaoları üretmesiyle ünlüdür.
Creme de Banane
Creme de Banane: Tatlı, açık sarı likördür ve muzları saf alkolde karışım çözümleme işlevi yaparak üretilir. Creme de Banane’nin güçlü muz kokusu vardır.
16 Ocak 2012 Pazartesi
Genel Kurul
TÜRKİYE BARMENLER DERNEĞİ olağan genel kurulu 15 Ocak 2012 Pazar günü yapıldı. Genel kurulda derneğe giriş ödenti miktarı ve yıllık aidatların miktarları belirlendi.
Genel kurulda yapılan seçim sonuçlarında yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri tüm kongre üyelerinin oybirliği ile seçildi. Seçimler sonucunda göreve gelen yeni yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı.
TÜRKİYE BARMENLER DERNEĞİ yeni yönetimi görev dağılımı
Edip Kemal EREN Başkan
Tolga Germiyanoğlu Başkan Yardımcısı
Ata Ömer TEKİR Başkan Yardımcısı
Kazım ÖZTÜRK Sayman
Fuat SÜZER Genel Sekreter
Öztürk Koca Yönetim Kurulu Üyesi
Türkiye Barmenler Derneği 2012 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 50TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına, 2013 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 75TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına 2013 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 100TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına oy birliği ile karar verildi.
12 Ocak 2012 Perşembe
Cointreau
Cointreau: En yaygın ve en ünlü olan Fransız likörüdür. Kristal netliğinde, yüksek alkollü bir içkidir. Brezilya, İspanya ve Haiti’den gelen acı ve tatlı portakal kabuklarından üretilir. Şeffaf ve kristal netliğinde kıvamı, baharat ve çiçek aromalarıyla zenginleşmiş eşsiz bir tada sahiptir. %40 alkol içerir
Cherry Brandy
Cherry Brandy: Kiraz çekirdeği ve pişmiş kiraz suyundan damıtılmış likördür. Çekirdekler ezildiğinde içinden yağ çıkar ve Cherry Brandy’ye biraz ekşi badem tadı verir.
Chartreuse
Chartreuse: Dünyaca ünlü bu likör, Grande Chartreuse manastırında, Grenoblenin yanında, Fransa’da yapılmıştır. Charthusian din adamları bu likörü 130 tariften oluşan kimse tarafından bilinmeyen yöntemle hala üretirler. Chartreuse’nin iki versiyonu mevcuttur. Birisi açık, hafif, yeşil renkli, yüksek alkol gücüne sahiptir (%55 oranda alkol), diğeri ise açık sarı, düşük alkollü (%43 alkol oranı) ve tatlıdır.
3 Ocak 2012 Salı
Charleston
Charleston: Egzotik tropik meyve ile tatlandırılmış likörde meyve ve şeftali tadı üstünlüğe sahiptir. Bunlar donuk gümüş şişelerde kokteyl shaker’ın yerini alarak kutulanır.
30 Aralık 2011 Cuma
Shot Kokteyller
Edip Kemal EREN Shot Kokteylleri
Edip Kemal EREN Shot Cocktails
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 2,5cl Ahududu Likörü 2,5 cl Vodka Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 2,0 cl Acıbadem Likörü 3,0 cl Bira Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 3,0 cl Nane Likörü 2,0 cl Gin Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 3,0 cl Vişne Likörü 2,0 cl Cin Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 3,0 cl Muz Likörü 2,0 cl Malibu Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 2,0 cl Acıbadem Likörü 2,0 cl Muz Likörü 2,0 cl Malibu Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 2,5 cl Acıbadem Likörü 2,5 cl Portakal Likörü Shot Glass |
Punch Kokteylleri
Edip Kemal EREN Punch Kokteylleri
Edip Kemal EREN Punch Cocktails
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 2,0 cl Vişne Likörü 7,0 cl Beyaz Şarap 3,0 cl Kızılcık Suyu 2,0 cl Elma Suyu 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 3,0 cl Acıbadem Likörü 2,0 cl Truva Brandy 3,0 cl Elma Suyu 2,0 cl Vişne Suyu 1,0 cl Grenadine 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 2,0 cl Acıbadem Likörü 2,0 cl Portakal Likörü 1,0 cl Truva Brandy 3,0 cl Elma Suyu 3,0 cl Kayısı Suyu 3,0 cl Portakal Suyu 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 3,5 cl Muz Likörü 1,0 cl Portakal Likörü 1,0 cl Vişne Likörü 5,0 cl Üzüm Suyu 2,0 cl Elma Suyu 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 1,0 cl Vişne Likörü 4,0 cl Kırmızı Şarap 4,0 cl Beyaz Şarap 2,0 cl Vişne Suyu 2,0 cl Elma Suyu 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 2,0 cl Acıbadem Likörü 2,0 cl Muz Likörü 1,0 cl Truva Brandy 4,0 cl Ananas Suyu 3,0 cl Süt 2,0 cl Monin Coco Syrup 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
29 Aralık 2011 Perşembe
2011 Yılı Sparkling Kokteyl Birincisi
2011 Yılı I.B.A. Dünya Sparkling Kokteyl Kategorisi Birincisi
Year 2011 I.B.A. World Sparkling Cocktail Category First Price
Year 2011 I.B.A. World Sparkling Cocktail Category First Price
Yarışmacı ve Ülkesi Kokteyl Adı Kategori İçerik Garnitür Bardak Hazırlanışı | Vasil Kolev / Bulgaria Perfum de Moet Sparkling Cocktail 10,0cl Moet & Chandon Imperial 2,0cl Absolut Pear 2,0cl Mangoyan 2,0cl Finest Call Raspberry Puree Mix 2 Barspoons Monin Chestnut 1 Peel fresh lime Apple, Orange, Beetroot, Cucumber, Eggplant & Raddish Libbey Carre Shake |
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)