Aklın ve bilimin yolundan gidilebilen bir ülke, sanat,
insan ve doğa sevgisinin yoğun olduğu, umut ve beklentilerinizin
gerçekleşebileceği, sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı bir YENİ YIL dilerim.
31 Aralık 2012 Pazartesi
20 Aralık 2012 Perşembe
Suvla SUR 2010
Üzüm
: Merlot (%50), Cabernet Sauvignon (%34), Cabernet Franc (%14), Petit Verdot
(%2)
Renk
: Koyu vişne kırmızısı
Koku
: Yaban mersini, kuru erik, karabiber, kuru nane, çikolata ve ceviz notaları
ile zengin ve kompleks bir buke
Tat
: Damakta canlı ve zarif bir cazibeyle kendini hissettirir. Güçlü ve aromatik
özüyle yumuşak bir gövde taşır. Bitişinde kahve, kayısı ve kavrulmuş fındık
notaları hakimdir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 8 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Kavrulmuş/ızgara etler, kebap ve peynir
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %15
Ödül
: Master Sommeliers' | Bourdeaux Kupajı Kategori İkincisi /90 puan
Suvla Reserve Merlot 2010
Üzüm
: Merlot
Renk
: Koyu nar çiçeği kırmızısı
Koku
: Çikolata, kızılcık, kuru nane ve kırmızı biber notalarıyla bölünen erik,
çilek reçeli aromaları eşliğinde zengin bir buke
Tat
: Yumuşak bir atakla başlayıp güçlü bir öze uzanan kadifemsi yapısı ile erik,
çikolata, vanilya, fıstık ve cevizin hakim olduğu zarif ve dengeli bir bitişe
sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 8 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Az pişmiş Antrikot, Kuzu
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %15
Ödül
: Master Sommeliers' | Merlot Kategori Birincisi / 93puan
Suvla Reserve Cabernet Sauvignon 2010
Üzüm
: Cabernet Sauvignon
Renk
: Yoğun lal kırmızısı
Koku
: Çikolata, cappucino, tütün ve safran notaları hakimiyetinde erik, böğürtlen
ve olgun vişne eşliğinde zengin bir buke
Tat
: Güçlü tanen üzerine gelişen yumuşak ve kadifemsi yapısıyla kuru kayısı,
kiraz, çikolata, füme ve ceviz notalarıyla birlikte kalıcı, uzun bir bitişe
sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 12 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek
: Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %14,5
Ödül
: Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Üçüncüsü /87 puan
Suvla Reserve Syrah 2010
Üzüm
: Syrah
Renk
: Parlak, yoğun lal kırmızısı
Koku
: Çikolata, siyah zeytin, yaban mersini ve canlı baharatların hakim olduğu
zengin ve kompleks bir bukeye sahiptir
Tat
: Dengeli gövdesi, kadifemsi tanen yapısı ve meşe fıçıdan gelen kakao,
kızılcık, karabiber, fındık notaları vişne ve çam fıstığı izlenimiyle uzun ve
büyüleyici bir bitişe sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Kuzu pirzola, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %14
Suvla Cabernet Sauvignon 2010
Üzüm
: Cabernet Sauvignon
Renk
: Vişne nüanslarıyla yoğun kırmızı renginde
Koku
: Erik, böğürtlen, çikolata, tütün, eğrelti otu, kuru yaprak ve vanilyanın
hakim olduğu çekici bukeye sahiptir
Tat
: Gövdeli, dolgun ve akıcıdır. Kuru erik, bitter çikolata, vanilya, füme ve
ceviz notalarıyla güçlü, dinamik, dengeli yapısı uzun ve büyüleyici bir bitişle
son bulur
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %14,5
Ödül
: Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Birincisi /91 puan
Suvla Organik 2010 / Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot
Üzüm
: Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot
Renk
: Yoğun yakut kırmızısı
Koku
: Olgun yaban mersini, frenk üzümü, biberiye ve kuru nane notaları hakimdir
Tat
: Dolgun meyvemsi yapısı ve güçlü özü vişne, çikolata ve sedir ağacından oluşan
katmanlarla sarılıdır
Yıllandırma
: 4 ay yeni meşe fıçılarda dinlendirilmiştir
Yemek
: Etler, Makarnalar, ızgara sebzeler, pizza ve salatalar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %14
Özel
Not : Organik sertifikalı tek bağın üzümlerinden üretilmiştir.
85
üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Suvla Syrah 2010
Üzüm
: Syrah
Renk
: Koyu kırmızı
Koku
: Böğürtlen, kuru incir, siyah zeytin ve kuru meyve aromalarının içinde
vanilya ve defnenin hissedilir
Tat
: Damakta yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş, meyve kokulu, akıcı bir his
uyandırır. Bitişi meyve titreşimlerinin canlılığını taşır
Yemek
: Izgara etler, yahniler
Saklama
Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol
: %15
Suvla Merlot 2010
Üzüm
: Merlot
Renk
: Koyu lal kırmızı
Koku
: Yoğun böğürtlen ve olgun erik aromalarında baharat ve nane notaları
hissedilir
Tat
: Dolgun gövdeli, çok dengeli, ipeksi tanenli, uzun bitimli, görkemli
Yemek
: Izgara etler, filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %15
Özel
Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Suvla Grenache Noir 2011
Üzüm
: Grenache Noir
Renk
: Mor nüanslı, parlak yakut renginde
Koku
: Karabiber, zeytinyağı, kekik otundan
dokunmuş arka planda olgun vişne, dut, incir ve böğürtlenin titreşimli izleri
hakimdir
Tat
: Damakta meyvemsi ve baharatlı yapısını
dengeli, akıcı bir zariflikte çiçeksi bir koku eşliğinde sergiler
Yemek
: Közlenmiş, ızgara yiyecekler, et yemekleri ve baharatlı Akdeniz yemekleri
Saklama
Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol
: %14
Özel
Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Bronz
Madalya/Decanter
Kabatepe Kırmızı 2010
Üzüm
: Kırmızı üzüm çeşitleri
Renk
: Koyu lal kırmızı
Koku
: Meyvemsi baharatlı aroma
Tat
: Rahat içimli sofra şarabı niteliğinde
Yemek
: Her türlü et yemeği, makarna, pizza
Saklama
Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol :
%13,5
Suvla Clairet Syrah 2011
Üzüm
: Syrah
Renk
: Derin vişne pembesi
Koku
: Kiraz, erik ve nar titreşimleri yayar.
Tat
: Orta gövdeli, ipeksi, hoş kokulu
meyveler eşliğinde lezzetli ve dengeli bir bitişi vardır.
Yemek
: Izgara deniz ürünleri,ızgara tavuk, hamur işleri
Saklama
Derecesi : 11 C - 13 C
Alkol :
%14
Özel
not : Koyu renkli roze şarap stilinin Türkiye'deki ilk örneği
Suvla Rose / Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc 2011
Üzüm
: Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc
Renk
: Pastel pembe, gül yaprağı
Koku
: Ahududu, çilek, frenk üzümü ve yaz
çiçeklerini çağrıştırır.
Tat
: Canlı ve yumuşak, kırmızı meyve
aromalarını sergileyen uzun bir bitimi vardır.
Yemek
: Deniz ürünleri, pizza ve salatalar, peynir çeşitleri veya tek başına
Saklama
Derecesi : 10 C - 13 C
Alkol :
%14
Ödül
: En iyi 3. Roze Şarap / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Gümüş
Madalya/International Wine Challange
Suvla Blush / Cabernet Sauvignon 2011
Üzüm
: Cabernet Sauvignon
Renk
: Somon pembesi
Koku
: Ahududu, çilek, elmave vanilya
titreşimleri yayar.
Tat
: Yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş,
meyve kokulu akıcı bir his uyandırır
Yemek
: Izgara balık, deniz ürünleri, salatalar, peynirler, armut tatlısı
Saklama
Derecesi : 10 C - 13 C
Alkol :
%14
Ödül
: En iyi Roze Şarap / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
15 Aralık 2012 Cumartesi
Suvla Roussanne-Marsanne Grand Reserve 2011
Üzüm
: Roussanne, Marsanne
Renk
: Parlak kehribar sarısı
Koku
: Narenciye, kayısı, incir, bal, kekik ve taze biberiye
Tat
: Damağı dolduran ve Akdeniz meyvelerini çağrıştıran ipeksi aromasıyla dengeli
ve uzun bir bitişe sahiptir
Yemek
: Izgara balık, kabuklu deniz ürünleri, makarnalar veya tek başına aparitif
olarak
Saklama
Derecesi : 10 C - 13 C
Yıllandırma
: Fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca % 100 yeni meşe fıçılarda
tamamlamıştır
Alkol :
%14
Ödül
: Regional Trophy – Bölgeler Kupası/Decanter
Gümüş
Madalya,International Wine Challenge, 2012
'Henüz
Piyasaya Çıkmamış Beyaz Şaraplar' (Pre-release) kategorisinde en yüksek puan /
Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Suvla Chardonnay Reserve 2011
Üzüm
: Chardonnay
Renk
: Parlak altın sarısı
Koku
: Narenciye, vanilya, kayısı, bal ve fındığı çağrıştıran yoğun ve zengin bir
buke sergiler
Tat
: Canlı ve ipeksi yapısıyla gövdeli, giderek artan titreşimli kokularla
mükemmel bir denge ve uzun bir bitişe sahiptir
Yemek
: Izgara balık, kabuklu deniz ürünleri, makarnalar veya tek başına aparitif
olarak
Saklama
Derecesi: 10 C - 13 C
Yıllandırma
: Fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca % 100 yeni meşe fıçılarda
tamamlamıştır
Alkol :
%14
Ödül
: Henüz 'Piyasaya Çıkmamış Beyaz Şaraplar' (Pre-release) kategorisinde
dördüncülük / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Övgüye
Değer Madalya /Decanter ve Int.Wine Challange
14 Aralık 2012 Cuma
Suvla Sauvignon Blanc 2011
Üzüm : Sauvignon Blanc
Renk : Yeşil yansımalı uçuk sarı
Koku : Greyfurt, yeşil limon, çim
ve çarkıfelek
Tat : Mineralsi, meyvemsi, canlı
Yemek : Balıklar, kabuklu
denizürünleri veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol: %14
Özel Not: Canlılığı ile bilinen
Sauvignon Blanc üzümünün ilk hasatı
Suvla Chardonnay 2011
Üzüm : Chardonnay
Renk : Altın sarısı
Koku : Tropikal meyveler, olgun
armut, limon, vanilya ve fındık titreşimleri yayar.
Tat : Olgunlaşmış zengin
meyvelerin mis kokulu, kıvamlı birlikteliği fındık ve vanilya yansımalarıyla
güçlü bir meyvemsi çeşitlilik sunar.
Yemek: Izgara balık, tavuk ve
sebze yemekleri veya tek başına
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol: %14
Suvla Kabatepe Beyaz 2010
Üzüm
: Asil beyaz üzüm çeşitleri
Renk
: Yeşil yansımalı uçuk sarı renk
Koku
: Meyvemsi aroma
Tat
: Rahat içimli sofra şarabı
Yemek
: Izgara balık, salatalar, peynir çeşitleri veya tek başına aparitif
olarak
Saklama
Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol : %13,5
13 Aralık 2012 Perşembe
Kokteyl Yarismasi ve 20. Yıl Kutlaması etkinliklerinin ertelenmesi
Merhabalar Sevgili Dostlar,
19 Aralık 2012 Çarşamba günü yapacak olduğumuz 18. Türkiye Kokteyl Yarışması ve Türkiye Barmenler derneğinin 20. Kuruluş yıldönümü partimize çok yoğun talep gelmiş bulunmaktadır. Asmalı Mescitteki mekanın bu yoğun talebimizi karşılayamayacak durumda olması nedeni ile; 18. Türkiye Kokteyl Yarışması ve Türkiye Barmenler derneğinin 20. Kuruluş yıldönümü partimizi şimdilik ertelemek durumunda kalmak zorunluluğu hasıl olmuştur. Sizlerin daha rahat edebilmesi için büyük bir mekanda yapabilmek için görüşmeler devam etmektedir. Anlaşma sağlandığında hepinize bilgilendirme yapılacaktır.
Edip Kemal EREN
Başkan
Türkiye Barmenler Derneği
Tel : +(90) 212- 34 77 111
Fax : +(90) 212- 243 3461
Gsm : +(90) 533 - 766 3214
Pürtelaş Sok. Köşepalas Apt.
B Blok No:1 Daire:2
Cihangir - Taksim / Istanbul-Türkiye
edipkemaleren.blogspot.com
turkiyebarmenlerdernegi.blogspot.com
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)