Esat TEKAND Otobiyografik Karalamalar2 sergisi 08 Haziran 2013 tarihine kadar 44A galeride. Muhteşem bir sergi. Görülmesi gereken eserler. Bu kadar çok renk kullanımı ve renklerin birbirine meydan okuması harikulade.
28 Mayıs 2013 Salı
26 Nisan 2013 Cuma
Söke Kokteyl Yarışması
Hersene Kuşadasında geleneksel olarak
düzenlenen kokteyl yarışması bu sene daha geniş katılımla ve Söke Anadolu
Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve Türkiye Barmenler Derneği ile ortak olarak
Yaratıcı Kokteyller Yarışması altında Novada Outlet Söke’de düzenlendi.
Uluslararası standartlarda gerçekleştirilen yarışmaya Double Tree by Hilton
Kuşadası, Radisson Blue Otel, Didim Beach Resort Otel, Sürmeli Otel, Marmaris
Resort & SPA Otel, Club Dem SPA & Resort Hotel (Antalya) gibi Ege
bölgesinin en önemlinin otellerinin Barmen ve Barmaidleri katıldı.
Hediyeler; 1.olan 500 TL hediye çeki, 2.
Olan 300 TL hediye çeki, 3. Olan 250 TL hediye çeki ve mansiyon ödülü verildi.
1.olan yarışmacı İsmail Bitirim- Palm Wings
Beach Resort (Kuşdası), 2. Olan yarışmacı Buğra Yıldız - Club Dem SPA &
Resort Hotel (Antalya), 3. Olan yarışmacı Özlem Özakman – Ömer Holiday Resort
(Kuşadası), Mansiyon ödülü Uğur Solak - Atlantique Holiday Club (kuşadası)
22 Nisan 2013 Pazartesi
23 Nisan
CUMHURİYET’imizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Çocuklara armağanı Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
23 Nisan 1920’de ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile Türk milleti, Atatürk’ün önderliğinde bağımsız ve kendi kendini yönetir bir halde yaşamak için olanca gücüyle verdiği kurtuluş mücadelesindeki en büyük adımlardan birisini atmıştır.
Türk halkı, millet iradesini esas alan bu önemli adım sayesinde bağımsızlık savaşını kazanmış, Atatürk’ün önderliğinde uygulamaya konulan yenilik hareketleri sayesinde çağdaş ve teknolojiden faydalanmasını bilen bir toplum haline gelmiştir.
23 Nisan ülkemizde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmakta olup, bu bayrama birçok yabancı ülke çocukları da iştirak etmektedir.
13 Mart 2013 Çarşamba
Sohitto
Sohitto
alkolsüz, sıfır kalorili, az gazlı, %100 doğal olarak tatlandırılmış yüksek
kaliteli, perstijli bir meşrubattır. Üretimi Avusturya’da yapılmaktadır.
İçindekiler
Avrupa Birliği tarafından onaylanmıştır. Sohitto; limon, yeşil limeon ve naneyi
sembolize eden berrak sarı yeşil doğal bir renge sahiptir.
Kola,
meyveli gazozlar ve enerji içeceklerinden farklı bir yapısı vardır. Ne çok
gazlı nede hissedilmeyecek kadar az gazlıdır. İçimi bahsi geçen içeceklere göre
çok farklıdır.
Avusturya
Alpler’inin ünlü Frankenmarkt kaynağından gelen Avrupa’nın en kaliteli suyuyla
üretilmiştir.
3 Ocak 2013 Perşembe
Küçükköy Kız Meslek Lisesi Drama İle Eğitim
Küçükköy Kız Meslek Lisesi öğrencilerine drama ile eğitimler devam ediyor. Fermantasyon, damıtma, misafir karşılama, servis teknikleri konularını işledik.
Meyva suları, mineral sular, şurupları tadım yaptık. Monin şurupları ile kahvelerimizi içtik. Redbull enerji içeceğinin tadımını yaptık.
31 Aralık 2012 Pazartesi
Yeni Yıl
Aklın ve bilimin yolundan gidilebilen bir ülke, sanat,
insan ve doğa sevgisinin yoğun olduğu, umut ve beklentilerinizin
gerçekleşebileceği, sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı bir YENİ YIL dilerim.
20 Aralık 2012 Perşembe
Suvla SUR 2010
Üzüm
: Merlot (%50), Cabernet Sauvignon (%34), Cabernet Franc (%14), Petit Verdot
(%2)
Renk
: Koyu vişne kırmızısı
Koku
: Yaban mersini, kuru erik, karabiber, kuru nane, çikolata ve ceviz notaları
ile zengin ve kompleks bir buke
Tat
: Damakta canlı ve zarif bir cazibeyle kendini hissettirir. Güçlü ve aromatik
özüyle yumuşak bir gövde taşır. Bitişinde kahve, kayısı ve kavrulmuş fındık
notaları hakimdir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 8 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Kavrulmuş/ızgara etler, kebap ve peynir
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %15
Ödül
: Master Sommeliers' | Bourdeaux Kupajı Kategori İkincisi /90 puan
Suvla Reserve Merlot 2010
Üzüm
: Merlot
Renk
: Koyu nar çiçeği kırmızısı
Koku
: Çikolata, kızılcık, kuru nane ve kırmızı biber notalarıyla bölünen erik,
çilek reçeli aromaları eşliğinde zengin bir buke
Tat
: Yumuşak bir atakla başlayıp güçlü bir öze uzanan kadifemsi yapısı ile erik,
çikolata, vanilya, fıstık ve cevizin hakim olduğu zarif ve dengeli bir bitişe
sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 8 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Az pişmiş Antrikot, Kuzu
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %15
Ödül
: Master Sommeliers' | Merlot Kategori Birincisi / 93puan
Suvla Reserve Cabernet Sauvignon 2010
Üzüm
: Cabernet Sauvignon
Renk
: Yoğun lal kırmızısı
Koku
: Çikolata, cappucino, tütün ve safran notaları hakimiyetinde erik, böğürtlen
ve olgun vişne eşliğinde zengin bir buke
Tat
: Güçlü tanen üzerine gelişen yumuşak ve kadifemsi yapısıyla kuru kayısı,
kiraz, çikolata, füme ve ceviz notalarıyla birlikte kalıcı, uzun bir bitişe
sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 12 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek
: Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %14,5
Ödül
: Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Üçüncüsü /87 puan
Suvla Reserve Syrah 2010
Üzüm
: Syrah
Renk
: Parlak, yoğun lal kırmızısı
Koku
: Çikolata, siyah zeytin, yaban mersini ve canlı baharatların hakim olduğu
zengin ve kompleks bir bukeye sahiptir
Tat
: Dengeli gövdesi, kadifemsi tanen yapısı ve meşe fıçıdan gelen kakao,
kızılcık, karabiber, fındık notaları vişne ve çam fıstığı izlenimiyle uzun ve
büyüleyici bir bitişe sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Kuzu pirzola, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %14
Suvla Cabernet Sauvignon 2010
Üzüm
: Cabernet Sauvignon
Renk
: Vişne nüanslarıyla yoğun kırmızı renginde
Koku
: Erik, böğürtlen, çikolata, tütün, eğrelti otu, kuru yaprak ve vanilyanın
hakim olduğu çekici bukeye sahiptir
Tat
: Gövdeli, dolgun ve akıcıdır. Kuru erik, bitter çikolata, vanilya, füme ve
ceviz notalarıyla güçlü, dinamik, dengeli yapısı uzun ve büyüleyici bir bitişle
son bulur
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %14,5
Ödül
: Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Birincisi /91 puan
Suvla Organik 2010 / Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot
Üzüm
: Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot
Renk
: Yoğun yakut kırmızısı
Koku
: Olgun yaban mersini, frenk üzümü, biberiye ve kuru nane notaları hakimdir
Tat
: Dolgun meyvemsi yapısı ve güçlü özü vişne, çikolata ve sedir ağacından oluşan
katmanlarla sarılıdır
Yıllandırma
: 4 ay yeni meşe fıçılarda dinlendirilmiştir
Yemek
: Etler, Makarnalar, ızgara sebzeler, pizza ve salatalar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %14
Özel
Not : Organik sertifikalı tek bağın üzümlerinden üretilmiştir.
85
üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Suvla Syrah 2010
Üzüm
: Syrah
Renk
: Koyu kırmızı
Koku
: Böğürtlen, kuru incir, siyah zeytin ve kuru meyve aromalarının içinde
vanilya ve defnenin hissedilir
Tat
: Damakta yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş, meyve kokulu, akıcı bir his
uyandırır. Bitişi meyve titreşimlerinin canlılığını taşır
Yemek
: Izgara etler, yahniler
Saklama
Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol
: %15
Suvla Merlot 2010
Üzüm
: Merlot
Renk
: Koyu lal kırmızı
Koku
: Yoğun böğürtlen ve olgun erik aromalarında baharat ve nane notaları
hissedilir
Tat
: Dolgun gövdeli, çok dengeli, ipeksi tanenli, uzun bitimli, görkemli
Yemek
: Izgara etler, filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %15
Özel
Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Suvla Grenache Noir 2011
Üzüm
: Grenache Noir
Renk
: Mor nüanslı, parlak yakut renginde
Koku
: Karabiber, zeytinyağı, kekik otundan
dokunmuş arka planda olgun vişne, dut, incir ve böğürtlenin titreşimli izleri
hakimdir
Tat
: Damakta meyvemsi ve baharatlı yapısını
dengeli, akıcı bir zariflikte çiçeksi bir koku eşliğinde sergiler
Yemek
: Közlenmiş, ızgara yiyecekler, et yemekleri ve baharatlı Akdeniz yemekleri
Saklama
Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol
: %14
Özel
Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Bronz
Madalya/Decanter
Kabatepe Kırmızı 2010
Üzüm
: Kırmızı üzüm çeşitleri
Renk
: Koyu lal kırmızı
Koku
: Meyvemsi baharatlı aroma
Tat
: Rahat içimli sofra şarabı niteliğinde
Yemek
: Her türlü et yemeği, makarna, pizza
Saklama
Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol :
%13,5
Suvla Clairet Syrah 2011
Üzüm
: Syrah
Renk
: Derin vişne pembesi
Koku
: Kiraz, erik ve nar titreşimleri yayar.
Tat
: Orta gövdeli, ipeksi, hoş kokulu
meyveler eşliğinde lezzetli ve dengeli bir bitişi vardır.
Yemek
: Izgara deniz ürünleri,ızgara tavuk, hamur işleri
Saklama
Derecesi : 11 C - 13 C
Alkol :
%14
Özel
not : Koyu renkli roze şarap stilinin Türkiye'deki ilk örneği
Suvla Rose / Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc 2011
Üzüm
: Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc
Renk
: Pastel pembe, gül yaprağı
Koku
: Ahududu, çilek, frenk üzümü ve yaz
çiçeklerini çağrıştırır.
Tat
: Canlı ve yumuşak, kırmızı meyve
aromalarını sergileyen uzun bir bitimi vardır.
Yemek
: Deniz ürünleri, pizza ve salatalar, peynir çeşitleri veya tek başına
Saklama
Derecesi : 10 C - 13 C
Alkol :
%14
Ödül
: En iyi 3. Roze Şarap / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Gümüş
Madalya/International Wine Challange
Suvla Blush / Cabernet Sauvignon 2011
Üzüm
: Cabernet Sauvignon
Renk
: Somon pembesi
Koku
: Ahududu, çilek, elmave vanilya
titreşimleri yayar.
Tat
: Yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş,
meyve kokulu akıcı bir his uyandırır
Yemek
: Izgara balık, deniz ürünleri, salatalar, peynirler, armut tatlısı
Saklama
Derecesi : 10 C - 13 C
Alkol :
%14
Ödül
: En iyi Roze Şarap / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
15 Aralık 2012 Cumartesi
Suvla Roussanne-Marsanne Grand Reserve 2011
Üzüm
: Roussanne, Marsanne
Renk
: Parlak kehribar sarısı
Koku
: Narenciye, kayısı, incir, bal, kekik ve taze biberiye
Tat
: Damağı dolduran ve Akdeniz meyvelerini çağrıştıran ipeksi aromasıyla dengeli
ve uzun bir bitişe sahiptir
Yemek
: Izgara balık, kabuklu deniz ürünleri, makarnalar veya tek başına aparitif
olarak
Saklama
Derecesi : 10 C - 13 C
Yıllandırma
: Fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca % 100 yeni meşe fıçılarda
tamamlamıştır
Alkol :
%14
Ödül
: Regional Trophy – Bölgeler Kupası/Decanter
Gümüş
Madalya,International Wine Challenge, 2012
'Henüz
Piyasaya Çıkmamış Beyaz Şaraplar' (Pre-release) kategorisinde en yüksek puan /
Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)