CUMHURİYET’in yılmaz savunucusu
onurlu ilkeli aydın ve önder ATATÜRK’çü dostlarımın CUMHURİYET bayramını kutlar
en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.
29 Ekim 2014 Çarşamba
28 Ekim 2014 Salı
Bartender Eğitimi
Öğrencilerim Nilay
Taşkıntuna ve Erdem Güler, Türkiye Barmenler Derneği / Turkish
Bartenders Association tarafınca verilen 40 saattlik meslek içi eğitimlerini başarı
ile tamamlayarak sertifikalarını aldılar.
Anadolu Üniversitesi Türkiye Barmenler Derneği İşbirliği
Anadolu Üniversitesi Turizm
Fakültesi öğretim üyesi Sayın Hüseyin Öney Türkiye Turizm tarihi
araştırması adlı projeje için Türkiye Barmenler Derneği’ni ziyaret
ettiler. Türkiye Barmenler Derneği Başkanı olarak ben Edip Kemal EREN, Başkan
yardımcımız Sayın Tolga GERMİYANOĞLU, derneğimizin kurucularından ve eski
başkanımız Sayın İlhan ÖNER, Derneğimizin Onur Kurulu üyesi Sayın Nedim
AKBAYRAK, derneğimizin eski yönetim kurulu üyesi Sayın Gürhan AĞKOÇ ve
derneğimiz üyesi Sayın Arzu KOCABAŞ ve Sayın Yıldız CAN bu konudaki
görüşlerimizi sunduk.
9 Kasım 2013 Cumartesi
Unutmadık ve asla Unutmayacağız 10 Kasım 2013
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.
ATATÜRK'ÜN TÜRK GENÇLİĞİNE HİTABESİ
NUTUK (Söylev) - Ankara, 20 Ekim 1927
Türk Gençliğine Bıraktığımız Kutsal Armağan
Saygıdeğer baylar, sizi, günlerce işlerinizden alıkoyan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonu tarihe mal olmuş bir dönemin öyküsüdür. Bunda, ulusum için ve yarınki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebilmiş isem kendimi mutlu sayacağım.
Baylar, bu söylevimle, ulusal varlığı sona ermiş sayılan büyük bir ulusun, bağımsızlığını nasıl kazandığını; bilim ve tekniğin en son ilkelerine dayanan ulusal ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.
Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yarattığı uyanıklığın ve bu sevgili yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu, Türk gençliğine kutsal bir armağan olarak bırakıyorum.
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı!
İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
17 Haziran 2013 Pazartesi
Birey Olmak
Büyük önder ATATÜRK bizlere CUMHURİYET’i kurmakla diğer kazanımlarının
yanında birey olma hakkını kazandırmıştır. Birey olmanın kul olmaktan farkının
ayırdında olmayanlar asla insani değerlere sahip olamazlar. Birey olma olgusuna
erişememiş kişiler ve toplumlar her zaman sömürülmeye mahkumdurlar.
Birey olmak; Pozitif bilime
inanmak sorgulama, araştırma yetisine sahip olmaktır
Birey olmak; Gözlem analiz, sentez yapabilmek derinlemesine
düşünebilmektir
Birey olmak; Bilgilerini genişletmek kelimelerin gücünü anlamaktır
Birey olmak; İiyi ve doğrudan yana olmaktır
Birey olmak; İnsan odaklı düşünebilmektir
Birey olmak; Yüreğinde ülke, sanat, insan, doğa ve hayvan sevgisine sahip olmaktır
Birey olmak; Toplumu özgürleştirmeye odaklı toplumsal sorumluluk sahibi
olmaktır
Birey olmak; Aydınlanma felsefesine sahip ilkeli onurlu köleliğe karşı
olmaktır
Birey olmak; Dünyayı sevgi ve güzellikler ile doldurmaktan yana olmaktır
Birey olmak; Cehalete karşı olmaktır
Birey olmak; Ülkesinin bölünmez bütünlüğünden yana olmaktır
Birey olmak; Düşünceleri ile karanlıkları aydınlatmaktır
Birey olmak; Özgürlük ve barıştan yana olmaktır
Birey olmak; ATATÜRK’ün Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesine sahip
çıkmaktır
Birey olmak; Yaşamı sorgulayan karanlığa
bir mum yakan olmaktır
Birey olmak; Ahlaki değerlere sahip olmaktır.
14 Haziran 2013 Cuma
Taksim Gezi Parkı Piyano Resitali
Taksim Gezi Parkı'nda piyanosunun üzerinde TÜRK bayrağı ile ATATÜRK
resmi olan İtalyan asıllı Alman müzisyen Davide Martello’nun piyano resitali
muhteşemdi. Gelemeyenler çok şey kaybetti. İşte biz Türk milleti böyleyiz tencere tavada çalarız piyano resitalide yaparız. Gezi parkı bence kültür parkı oldu.
Bu özgürlük sanatçısı Davide Martello 14 Haziran Cuma sabahı İstanbul'da yağan şiddetli yağmurun altında piyanosunu çalmaya devam etti. Çapulcular ayyaşlar denilen bizler şemsiyelerimizle brandalarla o sanatçınız piyanosunun ıslanmamasını sağladık. Yağmur altında piyano çalmak ve dinlemek inanılmaz bir duygu. Çok çok teşekkürler Davide Martello güzel ülkeme verdiğin destek ve bu harikulade konser için.
#direngeziparkı senden çok şeyler öğreneceğiz
#direngeziparkı senden çok şeyler öğreneceğiz
28 Mayıs 2013 Salı
Esat Tekand Resim Sergisi
Esat TEKAND Otobiyografik Karalamalar2 sergisi 08 Haziran 2013 tarihine kadar 44A galeride. Muhteşem bir sergi. Görülmesi gereken eserler. Bu kadar çok renk kullanımı ve renklerin birbirine meydan okuması harikulade.
26 Nisan 2013 Cuma
Söke Kokteyl Yarışması
Hersene Kuşadasında geleneksel olarak
düzenlenen kokteyl yarışması bu sene daha geniş katılımla ve Söke Anadolu
Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve Türkiye Barmenler Derneği ile ortak olarak
Yaratıcı Kokteyller Yarışması altında Novada Outlet Söke’de düzenlendi.
Uluslararası standartlarda gerçekleştirilen yarışmaya Double Tree by Hilton
Kuşadası, Radisson Blue Otel, Didim Beach Resort Otel, Sürmeli Otel, Marmaris
Resort & SPA Otel, Club Dem SPA & Resort Hotel (Antalya) gibi Ege
bölgesinin en önemlinin otellerinin Barmen ve Barmaidleri katıldı.
Hediyeler; 1.olan 500 TL hediye çeki, 2.
Olan 300 TL hediye çeki, 3. Olan 250 TL hediye çeki ve mansiyon ödülü verildi.
1.olan yarışmacı İsmail Bitirim- Palm Wings
Beach Resort (Kuşdası), 2. Olan yarışmacı Buğra Yıldız - Club Dem SPA &
Resort Hotel (Antalya), 3. Olan yarışmacı Özlem Özakman – Ömer Holiday Resort
(Kuşadası), Mansiyon ödülü Uğur Solak - Atlantique Holiday Club (kuşadası)
22 Nisan 2013 Pazartesi
23 Nisan
CUMHURİYET’imizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Çocuklara armağanı Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
23 Nisan 1920’de ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile Türk milleti, Atatürk’ün önderliğinde bağımsız ve kendi kendini yönetir bir halde yaşamak için olanca gücüyle verdiği kurtuluş mücadelesindeki en büyük adımlardan birisini atmıştır.
Türk halkı, millet iradesini esas alan bu önemli adım sayesinde bağımsızlık savaşını kazanmış, Atatürk’ün önderliğinde uygulamaya konulan yenilik hareketleri sayesinde çağdaş ve teknolojiden faydalanmasını bilen bir toplum haline gelmiştir.
23 Nisan ülkemizde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmakta olup, bu bayrama birçok yabancı ülke çocukları da iştirak etmektedir.
13 Mart 2013 Çarşamba
Sohitto
Sohitto
alkolsüz, sıfır kalorili, az gazlı, %100 doğal olarak tatlandırılmış yüksek
kaliteli, perstijli bir meşrubattır. Üretimi Avusturya’da yapılmaktadır.
İçindekiler
Avrupa Birliği tarafından onaylanmıştır. Sohitto; limon, yeşil limeon ve naneyi
sembolize eden berrak sarı yeşil doğal bir renge sahiptir.
Kola,
meyveli gazozlar ve enerji içeceklerinden farklı bir yapısı vardır. Ne çok
gazlı nede hissedilmeyecek kadar az gazlıdır. İçimi bahsi geçen içeceklere göre
çok farklıdır.
Avusturya
Alpler’inin ünlü Frankenmarkt kaynağından gelen Avrupa’nın en kaliteli suyuyla
üretilmiştir.
3 Ocak 2013 Perşembe
Küçükköy Kız Meslek Lisesi Drama İle Eğitim
Küçükköy Kız Meslek Lisesi öğrencilerine drama ile eğitimler devam ediyor. Fermantasyon, damıtma, misafir karşılama, servis teknikleri konularını işledik.
Meyva suları, mineral sular, şurupları tadım yaptık. Monin şurupları ile kahvelerimizi içtik. Redbull enerji içeceğinin tadımını yaptık.
31 Aralık 2012 Pazartesi
Yeni Yıl
Aklın ve bilimin yolundan gidilebilen bir ülke, sanat,
insan ve doğa sevgisinin yoğun olduğu, umut ve beklentilerinizin
gerçekleşebileceği, sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı bir YENİ YIL dilerim.
20 Aralık 2012 Perşembe
Suvla SUR 2010
Üzüm
: Merlot (%50), Cabernet Sauvignon (%34), Cabernet Franc (%14), Petit Verdot
(%2)
Renk
: Koyu vişne kırmızısı
Koku
: Yaban mersini, kuru erik, karabiber, kuru nane, çikolata ve ceviz notaları
ile zengin ve kompleks bir buke
Tat
: Damakta canlı ve zarif bir cazibeyle kendini hissettirir. Güçlü ve aromatik
özüyle yumuşak bir gövde taşır. Bitişinde kahve, kayısı ve kavrulmuş fındık
notaları hakimdir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 8 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Kavrulmuş/ızgara etler, kebap ve peynir
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %15
Ödül
: Master Sommeliers' | Bourdeaux Kupajı Kategori İkincisi /90 puan
Suvla Reserve Merlot 2010
Üzüm
: Merlot
Renk
: Koyu nar çiçeği kırmızısı
Koku
: Çikolata, kızılcık, kuru nane ve kırmızı biber notalarıyla bölünen erik,
çilek reçeli aromaları eşliğinde zengin bir buke
Tat
: Yumuşak bir atakla başlayıp güçlü bir öze uzanan kadifemsi yapısı ile erik,
çikolata, vanilya, fıstık ve cevizin hakim olduğu zarif ve dengeli bir bitişe
sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 8 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Az pişmiş Antrikot, Kuzu
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %15
Ödül
: Master Sommeliers' | Merlot Kategori Birincisi / 93puan
Suvla Reserve Cabernet Sauvignon 2010
Üzüm
: Cabernet Sauvignon
Renk
: Yoğun lal kırmızısı
Koku
: Çikolata, cappucino, tütün ve safran notaları hakimiyetinde erik, böğürtlen
ve olgun vişne eşliğinde zengin bir buke
Tat
: Güçlü tanen üzerine gelişen yumuşak ve kadifemsi yapısıyla kuru kayısı,
kiraz, çikolata, füme ve ceviz notalarıyla birlikte kalıcı, uzun bir bitişe
sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 12 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek
: Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %14,5
Ödül
: Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Üçüncüsü /87 puan
Suvla Reserve Syrah 2010
Üzüm
: Syrah
Renk
: Parlak, yoğun lal kırmızısı
Koku
: Çikolata, siyah zeytin, yaban mersini ve canlı baharatların hakim olduğu
zengin ve kompleks bir bukeye sahiptir
Tat
: Dengeli gövdesi, kadifemsi tanen yapısı ve meşe fıçıdan gelen kakao,
kızılcık, karabiber, fındık notaları vişne ve çam fıstığı izlenimiyle uzun ve
büyüleyici bir bitişe sahiptir
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Kuzu pirzola, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol
: %14
Suvla Cabernet Sauvignon 2010
Üzüm
: Cabernet Sauvignon
Renk
: Vişne nüanslarıyla yoğun kırmızı renginde
Koku
: Erik, böğürtlen, çikolata, tütün, eğrelti otu, kuru yaprak ve vanilyanın
hakim olduğu çekici bukeye sahiptir
Tat
: Gövdeli, dolgun ve akıcıdır. Kuru erik, bitter çikolata, vanilya, füme ve
ceviz notalarıyla güçlü, dinamik, dengeli yapısı uzun ve büyüleyici bir bitişle
son bulur
Yıllandırma
: Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından
şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda
yıllandırılmıştır
Yemek
: Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %14,5
Ödül
: Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Birincisi /91 puan
Suvla Organik 2010 / Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot
Üzüm
: Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot
Renk
: Yoğun yakut kırmızısı
Koku
: Olgun yaban mersini, frenk üzümü, biberiye ve kuru nane notaları hakimdir
Tat
: Dolgun meyvemsi yapısı ve güçlü özü vişne, çikolata ve sedir ağacından oluşan
katmanlarla sarılıdır
Yıllandırma
: 4 ay yeni meşe fıçılarda dinlendirilmiştir
Yemek
: Etler, Makarnalar, ızgara sebzeler, pizza ve salatalar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %14
Özel
Not : Organik sertifikalı tek bağın üzümlerinden üretilmiştir.
85
üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Suvla Syrah 2010
Üzüm
: Syrah
Renk
: Koyu kırmızı
Koku
: Böğürtlen, kuru incir, siyah zeytin ve kuru meyve aromalarının içinde
vanilya ve defnenin hissedilir
Tat
: Damakta yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş, meyve kokulu, akıcı bir his
uyandırır. Bitişi meyve titreşimlerinin canlılığını taşır
Yemek
: Izgara etler, yahniler
Saklama
Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol
: %15
Suvla Merlot 2010
Üzüm
: Merlot
Renk
: Koyu lal kırmızı
Koku
: Yoğun böğürtlen ve olgun erik aromalarında baharat ve nane notaları
hissedilir
Tat
: Dolgun gövdeli, çok dengeli, ipeksi tanenli, uzun bitimli, görkemli
Yemek
: Izgara etler, filetolar
Saklama
Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol
: %15
Özel
Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)