KOKTEYL YAPMA YÖNTEMLERİ
Kokteyl
yapmak bir sanattır. Kokteyl yapmak için değişik yöntemler vardır.
Bunlar yapılacak olan kokteylin içeriğine göre değişebilirler.
Shake (Çalkalama) : İki tür kokteyl shaker’ı vardır. Standart ve boston shaker. Sheker’ın
içine küp buzlar konur, üzerine kokteyl reçetesinde bulunan malzemeler konur
sonra Shaker’ın kapağı kapatılarak birkaç saniye çalkalanır ve gerekli
bardağa koyulur.
Mixing Glass : Mixing
glass’a (karıştırma bardağı) buz ve gerekli
malzemeleri konur. Soğuyana kadar karıştırılır. Sonra hazırlanan kokteyl bar
süzgeci ile uygun bardağa süzülerek servise sunulur.
Blend:
Malzemeler elektrikli blendere konur ve eğer gerekiyorsa kırılmış buz ilave
edilir. Gerekli miktarda karıştırılır ve daha sonra bardağa koyulur.
Build-Up : Malzemeleri
direk olarak koktelyl’in yapılacağı bardağa koyulur, gerekli ise buz ilave
edilir sonra stirrer ile karıştırılır ve sunulur.