6 Mart 2012 Salı

Kokteyller Hakkında Yorumlar ve Yaratılış Tarihleri

Bellini : Giusseppe Cipriani, Bellini’yi 1943’de, Venedik Harry’s Bar’da yaratmıştır.
Bloody Mary : Fernand “Pete” Peitot, Bloody Mary’i, 1912’de Paris’de Harry’s Bar’da yaratmıştır.
Brandy Alexander : Tahmini olarak 1922’de gün ışığına çıkmıştır ve Londra Ciro’nun Kulüb’ünde çalışan Harry MacElhone’a atfedilmiştir.
Bronx : New York, Waldorf Astoria’da Johny Solon tarafından,  Bronx hayvanat bahçesini ziyaretinden sonra bulunmuştur.
Buck’s Fizz : 1921’de, Londra’da Buck’s Kulüb’de bir barmen olan Bay McGary tarafından yaratılmıştır.
Daiquiri : Orijinal daiquiri, Küba’da çalışan Amerikalı bir maden mühendisi olan Jennings Cox tarafından yaratılmıştır ve ismini Santiago yakınındaki bir kasabadan almıştır.
Dry Martini: Bazıları, 1880lerin sonlarında Martinez olarak adlandırılırken, Jerry Thomas’ın martiniyi yarattığına inanır.  Martinez’de, Martini di Armia di adında bir barmenin onu New York Knickerbocker otelinde yarattığını iddia eden bir plaket var.  Kesin olarak, 1900’lerde, barmenler ve müşteriler tarafından Avrupa ve Amerika’da iyi bilinir hale geldi.
Frozen Daiquiri: İlk Frozen Daiquiri, La Floridita Bar’da Constantino Ribailaqua tarafından 1912’de Havana, Küba’da yaratılmıştır.
Gin Fizz: İlk olarak 1870’lerde magazin makalelerinde bahsedilmiştir.
Horse’s Neck : Orijinal reçete alkol içermiyor fakat 1910 civarında bourbon eklendi.  Diğer içkilerde kullanıldı fakat şimdi en populer olanı brandy.
Irish Coffee : Irish Coffee’nin orijinal reçetesi, İrlanda, Shannon Havaalanında şef barmen olan Joe Sheridan tarafından yaratılmıştır.
John Collins : Orijinal Collins, 1800lerin başlarında, Londra Conduit  Caddesinde, Limmersdaki baş barmen tarafından yaratıldı.
Kir : Fransa, Burgandy’deki çiftlik çalışanları, şaraplarını daha içilebilir yapmak için bunu yarattılar.
Kir Royale : Şarabın yerini şampanya aldığında, içkiye yeni bir isim verildi.
Mai-Tai : Mai-Tai’nin orijinal yaratımına ilişkin iki iddia var.  Kabul edilen iddia, 1930larda, Hollywood’da Don the Beachcomber Restauranında Don Beach için olanıdır.  Diğer versiyon, 1944’de Trader Vics’dedir.
Manhattan : Manhattan, 1874 yılı civarında, Manhattan Kulüb’e atfedilmiştir.
Margarita: İsmi Amerikalı aktris Marjorie King tarafından verilmiştir, “Rancho Gloria”’nın sahipleri tarafından, Meksika, Tijuana yakınlarında yaratılmıştır.
Mimosa : Buck’s Fizz’den farklı olarak, Grand Marnier’in iki atım eklenmesiyle, bu kokteyl, 1925’de, Fransa’da, Paris’teki Ritz Otelde yaratılmıştır.
Mojito: 1942’de, Küba Havana’da La Bodeguita del Medio’da Angelo Martinez tarafından yaratılmıştır.
Negroni : İsmi, Floransa’da Casoni Bar’ı düzenli olarak ziyaret eden Count Camillo Negroni’den çıkmıştır ve kendisi Fosco Scarselli tarafından, 1919’da yaratılmıştır.
Old Fashioned : Bu kokteyl, Kentucky’de bourbon üretim fabrikası olan Colonel James E Pepper ve Pendennis Kulüb’in barmeni Louisville tarafından yaratılmıştır.
Pina Colada: İki barmen bunu bulduğunu iddia ediyor.  Biri, 1954’te Caribe Hilton’dan Ramon Marrero Perez ve diğeri 1963’te La Barrachina Restaurandan Don Ramon Portas Mingot.
Planter’s Punch: 1879’da Myerlerin Rum içki fabrikasının açılışını kutlamak amacıyla yaratılmıştır.
Screwdriver : 1950lerde yaratılmıştır.
Sezarac : Amedee Peychaud’un 180’lerde James Bond’un Live and Let Die filmi için yapılmıştır.
Singapore Sling : Orjinali, 1915’de Singapur Raffles Otel’de barmen olan Ngiam Tong Boon tarafından yaratılmıştır.
Tequila Sunrise : 1930larda yaratılmış olan bir Meksika içeceğidir.
Whitte Lady : Londrada 1919’da Ciro’s Club’tan Harry Mac Elhone tarafından yaratılmıştır.

Kokteyl Yapımında kullanılan Terminoloji

Dash  (Atım) : Yaklaşık 0,8ml
Tespoon (Çay kaşığı) : Yaklaşık 4,9ml
Barspoon (Bar kaşığı) : Yaklaşık 14,7ml
Up : Üzerine koyulan içecek
Fill Up : Üzerini tamamen doldurmak
Neat  (Temiz) : Buzsuz, susuz
On the rocks: Buz üzerine dökülmüş içecek
Candy Syrup / Sweet &Sour : Şeker şurubu
Straight up : Stirır ile buz koymadan karıştırmak
Virgin : Alkolsüz

Kokteyl Süsleme (Garnitür)

Karıştırılmış içeceklerin ‘dekorasyonu’ ve ‘süslemesi’ arasında belirli bir fark vardır. Süslemede içeceği tamamlayan yenilebilir meyve veya sebzeler gereklidir. Bunlar içeceğin tadını tamamladıkları gibi içkinin rengi ile zıt renkle olmalıdırlar, yada bu iki işlevden birini yerine getirmeliler. Örneğin iki işlevide yerine getiren hem tadı tamamlayan hemde içecekler zıt renkte olan Bloody Mary’deki kereviz sapı gibi, örneğin içeceğin tadını tamamlayan süs Negroni’deki dilim portakal gibi ince bir şerit şeklinde biraz etli soyulmuş turunçgil kabuğu içeceğin üzerine kabuğun yağı çıkıncaya kadar (bu sert tat içkinin tadına tad katacaktır) lezzet vermesi için sıkılır, bu şekilde kullanılmış (sıkılmış) kabuğun içeceğin içine atılıp atılmaması isteğe bağlıdır.

Yenilir bir maddeyle başka bir süsleme tekniği bardağı dondurmak veya kenarlamaktır. Bu şöyle yapılır: bardağın kenarı küçücük meyve parçacıklarıyla ıslatılır ve kenar dondurucu maddeye batırılır, dondurucu madde şeker, tuz, kahve pudra şekeri, çikolata pudrası, çikolata parçası veya diğer yenilebilir olmasının zorunlu olduğunu burada ifade etmekte yarar var.

Süsleme Teknikleri

Twist / Bükmek: Süsleme malzemesi olarak kullanılacak olan portakal, limon, vs kabuğu bükülerek kokteyl bardağının ortasına veya içine konur.
Çeşni: Portakal, limon, vs kabuğu uzun ince biraz etlice olarak içeceğin üzerine sıkılır bu içeceğe sıkılan ürünün kokusunu verir.
Spiral: Portakal, limon, vs kabuğu spiral şeklinde kesilir ve bardağın kenarına tutuşturulur.
Meyve ve Diğer Süslemeler: Maraschino kokteyl kirazı, zeytin, arpacık soğanı, ananas, elma, portakal, salatalık,  kereviz sapı, nane  yaprağı, karanfil, ceviz vs. değişik şekillerde bardağın kenarına veya içine konulabilir.

Dekorasyon

İçeceklerin dekorasyonu yenmeyen ek malzemelerle yapılır. Örneğin pipet, kürdan, çubuk, karıştırıcı bazen küçük plastik figürler veya şemsiyeler. Normal olarak içecek  pipet ve karıştırıcı dekore edilir, plastik figürler ve şemsiyeler dünyada pek yaygın değildir ve bunlar genelde özel içecekler için kullanılır. Karıştırıcıların ve pipetlerin seçimi rastgele yapılmamalı örneğin açık renkli bir pipet beyaz bir içeceğin içinde kaybolacaktır. Hem dekorasyon hemde süs aynı anda kullanıldığında bunların içeceğin kendi kalitesini başka yöne çekecek şekilde olmaması gerektiğini asla unutulmamalı. 




Kokteyl Tavsiyesi

Açık görüşlü ve profesyonel olmak misafir tadına uygun kokteyli tavsiye etmede önemi büyüktür. Barmen kokteyl reçetelerini çok iyi bilmeli ve içecekleri doğru sunabilmeli. Aşağıdaki üç kural misafirinize tavsiye etmenizi rica ettiklerinde hiç şüphelenmeden istekleri karşılamada çok önemlidir:

İstek Faktörleri : İstek yapıldığı zaman, mevsim, müşterinin cinsiyeti ve yaşı.

İçecek Faktörü : Dry, medium dry veya tatlı (hafif, orta veya tam alkol)

İçerik Faktörleri : Herkesin sevdiği vodka, gin, rum, tequila, whisky, brandy en önemli içeriklerdir.
Bu elementler barmenin profesyonel tecrübesi ile birlikte barmen için hiç düşünmeden müşterinin beğeneceği tavsiyeyi verebilme kabiliyetini yaratır.

Kokteyl Hazırlama

Kokteyl yapmayı başarabilmek için kullanılmış olan içecekleri çok iyi bilmek gerekir. Tatlardan iyi anlama yeteneği ve duyguların bazılarının önemi vardır.
Görünüm : Kokteyllerin rengini ve dekorasyonunu kontrol etmek için önemlidir.
Koklama : Kokteyllerin  aromasını ve kokusunu kontrol etmek için önemlidir.
Tatma : Kokteyl tadını kontrol etmek için önemlidir.

Kokteyl Yapma Yöntemleri

Kokteyl  yapmak bir sanattır. Kokteyl yapmak için değişik yöntemler vardır. Bunlar yapılacak olan kokteylin içeriğine göre değişebilirler.
Shake (Çalkalama) : İki tür kokteyl shaker’ı vardır. Standart ve boston shaker. Sheker’ın içine küp buzlar konur, üzerine kokteyl reçetesinde bulunan malzemeler konur sonra Shaker’ın kapağı kapatılarak birkaç saniye çalkalanır ve gerekli bardağa  koyulur.
Mixing Glass : Mixing glass’a (karıştırma bardağı) buz ve gerekli malzemeleri konur. Soğuyana kadar karıştırılır. Sonra hazırlanan kokteyl bar süzgeci ile uygun bardağa süzülerek servise sunulur.
Blend: Malzemeler elektrikli blendere konur ve eğer gerekiyorsa kırılmış buz ilave edilir. Gerekli miktarda karıştırılır ve daha sonra bardağa koyulur.
Build-Up : Malzemeleri direk olarak koktelyl’in yapılacağı bardağa koyulur, gerekli ise buz ilave edilir sonra stirrer ile karıştırılır ve sunulur

Kokteyllerin Sınıflandırılması

Kokteyllerin sınıflandırılması birçok şekilde yapılabilir. Bu çeşitler kokteylin içeriğine göre veya kokteylin miktarına göre olanları daha yaygındır.

Miktarına Göre Kokteyl Sınıfları:
  • Kısa  Kokteyller                  : Ortalama 10 cl’ye kadar olur
  • Orta  Kokteyller                  : Ortalama 20 cl’ye kadar olur
  • Uzun  Kokteyller                : Ortalama 30 cl veya daha fazla olur

İçeriğine Göre Kokteyl Sınıfları:
  • Pre Dinner (Yemek Öncesi) : Yemek öncesi içilebilecek bir kokteyldir .Yemek öncesi kokteyller sek veya orta sek olmalı, 2cl’den fazla tatlı içecek içermemelidir. Kokteylin hazırlanmasında herşeyden biraz kullanılabilir, şarap, sert alkol, likör ve değişik meyve suları kullanılabilir. Bu gruba en iyi örnekler Martini, Gibson, Daiquiri, Manhattan ve Kir kokteylleridir.
  • After Dinner (Yemek Sonrası) : Yemek sonrası içilebilecek bir kokteyldir. Yemek sonrası kokteyller genelde tatlıdırlar. Kokteylin hazırlanmasında herşeyden biraz kullanılabilir, şarap, sert alkol, likör ve değişik meyve suları kullanılabilir. Bu gruba en iyi örnekler Brandy Alexander , French Connection, Godfather, Godmother ve Rusty Nail kokteylleridir.
  • Long Drink : Günün her zamanında içilebilecek  kokteyllerdir alkol oranı düşüktür. Bu gruba en iyi örnekler Bellini, Bloody Mary, Champagne Cocktail, Gin Fizz, Garibaldi kokteylleridir.
  • Fancy Drink : Özel kokteyllerdir bu kokteyllerde günün her vakti içilebilir.

Kokteyllerin Tarihçesi

Genellikle kimse kokteyl sözcüğünün karıştırılmış içki yerine kullanıldığını ve nasıl ortaya çıktığını bilmez. Kokteyl sözcüğü ilk defa ispirto, şeker, su ve acı (bitter) karışımını ifade etmek için kullanılmıştır. Bir küçük yudumuyla kişiyi bulutların üstüne çıkaran bir içecek olarak bilinir. Günümüzde kokteyl sözcüğü alkol içeren her karıştırılmış içkiyi ifade etmek için kullanılmaktadır. Kokteylin yaratılması ile ilgili bir kaç hikaye mevcuttur. Onların arasından meşhur olan hikayeler şunlardır:
İngiltere: 18. yüzyılda dövüş horozlarına ispirtolu ‘cock ale’ (horoz birası) içkisi verilmekteydi.  Bazen kazanan horozlara, sağ kalan horozun kuyruğunun, diğer parçalarının ve alkolün de eklendiği bir karışım ikram edilmekteydi. Karıştırılmış içkinin kokteyl adını oradan aldığı söylenmektedir.
Fransa: Fransa’nın şarap üretimindeki üstünlüğü, bugüne kadar bilinmektedir. Bu öneriye göre kokteyl kelimesi Bordeaux bölgesindeki karıştırılmış şarap bardağı ismi olan olan ‘coquetel’ geleneksel adından türetilmiştir.
Amerika: Bağımsızlık savaşı sırasında çoğunlukla Fransız ve Washington askerlerinin gittiği, Betsy Flannagan isimli bir bayanın işlettiği tavernada, Betsy Flannagan bir defasında tavuk görüntüleriyle dekore edilmiş bir bardakta hazırladığı içkiyi askerlere yemek olarak sunar. Fransız müşterilerden biri bu içkiyi tattığında ‘Vie Le Cocktail’ diye haykırarak onu kutlamıştır.
Kokteyl ilk olarak Amerika’da ün kazanmıştır. Amerika’da kokteytl barlarda sarhoş oluncaya dek içildiği gibi spor yarışmaları ve pikniklerde de destek verici karışım olarak içilirdi. Amerika’da 1920’lerde Yasak döneminde herkes içki içme alışkanlıklarını değiştirdi. Bulabildikleri içkiler eskisi gibi olmadığı için insanlar buldukları herşeyi karıştırarak kabul edilebilir bir içki ortaya çıkarmayı denemeye başlamışlardır. Bunun sonucunda “karıştırılmış içkiler (kokteyl’ler)” yaratılmıştır.

1 Mart 2012 Perşembe

Türkiye Barmenler Derneği Turizm Öğrencileri ile

Türkiye Barmenler Derneği, Etiler Turizm Otelcilik okulu işbirliği yaparak, Uluslararası turizm öğrencileri kokteyl yarışmasına hazırlandı. Derneğimiz adına başkanımız Sayın Edip Kemal EREN Etiler Turizm Otelcilik okulu Meslek Dersi Öğretmeni Sayın Aysel Çakmak ile birlikte öğrenci Sayın Elif Karaca’yı bu yarışmaya hazırladılar. Yarışma Nisan ayında İtalya’da yapılacak.


Yarışma Yeri
İtalya
Yarışmacı ve Ülkesi
Elif Karaca  / Etiler Turizm Otelcilik Okulu
Kokteyl Adı
Ars Longa Vita Brevis
Kategori
All Day Cocktail
İçerik
3,0 cl
Havana Club Añejo 3 Años

1,5 cl
Amaretto Di Saronno

1,5 cl
Campari

1,0 cl
Martini Dry

20,0 cl
Pink Grappefruit Juice
Garnitür
Kumquat, lime
Bardak
Long Drink Glass
Hazırlanışı
Muddle&Shake


11 Şubat 2012 Cumartesi

Curacao


Curaçao: Tatlı likördür, şarap veya üzüm sert içkisiyle şeker ve portakal kabuğuyla yapılır. İlk olarak Hollandalı birisi tarafından yapılmıştır. O da bunu tatlandırıcı madde olarak kullanmıştır. Curaçao nun bir çok rengi vardır: kırmızı, beyaz, mavi, yeşil ve pembe.

Cuaranta Y Tres


Cuaranta Y Tres: 43 bitkiden yapılan İspanyol bitki likörüdür derin altın rengindedir.

Creme de Violette


Creme de Violette: Menekşeden yapılır. Creme Yvette en iyi bilinen versiyonudur.

Creme de Vanilla


Creme de Vanilla: Vanilya ile kokulandırılan bu likör zengin ve yumuşaktır.

Creme de Roses



Creme de Roses: Gül petali yağının esansından üretilir, genellikle vanilya ve turunçgil yağları vb. şeylerde eklenebilir.

Creme de Noyau


Creme de Noyau: Badem kokulu bir likördür genelde kayısı veya şeftali çekirdeği esansından üretilir.

Creme de Noisettes


Creme de Noisettes : Fındık kokulu olur genellikle oldukça tatlıdır.

21 Ocak 2012 Cumartesi

Creme de Menthe


Creme de Menthe: Nane tatlandırılmış likördür. Bu likör tahıl sert içkisiyle, nane şekeri yapraklarıyla yapılır ve tatlıdır. İki renkte yapılır: açık ve koyu yeşil. İyi hazmettirici özellikleri vardır ve birçok likör üreticisi tarafından üretilir, Yeşil renkli yada renksizdir.

Creme de Cassis


Creme de Cassis: Bu Fransız frenküzümü likörü, alkolde maceration işlevi yapılan Frenk üzümüne şeker eklenerek üretilir. Bazen küçük miktardaki frenküzümü ile ve böğürtlenle karıştırılarak ekstra renklendirme yapılır (% 5’e kadar). Bundan başka hiç bir maddenin renklendirmede kullanılmasına üzün verilmez.

Creme de Cacao


Creme de Cacao: Çok tatlı, güçlü kakao kokusuna sahip likördür. Venezuela kakao çekirdeğinden yapılır. Etikette görülen Chouao adı Venezuela’da ki bir bölgenin adından türetilmiştir. Dünyada en ünlü kakaoları üretmesiyle ünlüdür.

Creme de Banane


Creme de Banane: Tatlı, açık sarı likördür ve muzları saf alkolde karışım çözümleme işlevi yaparak üretilir. Creme de Banane’nin güçlü muz kokusu vardır.

16 Ocak 2012 Pazartesi

Genel Kurul

TÜRKİYE BARMENLER DERNEĞİ olağan genel kurulu 15 Ocak 2012 Pazar günü yapıldı. Genel kurulda derneğe giriş ödenti miktarı ve yıllık aidatların miktarları belirlendi.

Genel kurulda yapılan seçim sonuçlarında yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri tüm kongre üyelerinin oybirliği ile seçildi. Seçimler sonucunda göreve gelen yeni yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı.

TÜRKİYE BARMENLER DERNEĞİ yeni yönetimi görev dağılımı
Edip Kemal EREN Başkan
Tolga Germiyanoğlu Başkan Yardımcısı
Ata Ömer TEKİR Başkan Yardımcısı
Kazım ÖZTÜRK Sayman
Fuat SÜZER Genel Sekreter
Öztürk Koca Yönetim Kurulu Üyesi


Türkiye Barmenler Derneği 2012 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 50TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına, 2013 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 75TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına  2013 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 100TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına oy birliği ile karar verildi.

12 Ocak 2012 Perşembe

Cointreau


Cointreau: En yaygın ve en ünlü olan Fransız likörüdür. Kristal netliğinde, yüksek alkollü bir içkidir. Brezilya, İspanya ve Haiti’den gelen acı ve tatlı portakal kabuklarından üretilir. Şeffaf ve kristal netliğinde kıvamı, baharat ve çiçek aromalarıyla zenginleşmiş eşsiz bir tada sahiptir. %40 alkol içerir

Cherry Whisky


Cherry Whisky:  Tatlı bir likördür. Cherry Brandy kadar popüler değildir.

Cherry Brandy


Cherry Brandy: Kiraz çekirdeği ve pişmiş kiraz suyundan damıtılmış likördür. Çekirdekler ezildiğinde içinden yağ çıkar ve Cherry Brandy’ye biraz ekşi badem tadı verir.

Chartreuse


Chartreuse: Dünyaca ünlü bu likör, Grande Chartreuse manastırında, Grenoblenin yanında, Fransa’da yapılmıştır. Charthusian din adamları bu likörü 130 tariften oluşan kimse tarafından bilinmeyen yöntemle hala üretirler. Chartreuse’nin iki versiyonu mevcuttur. Birisi açık, hafif, yeşil renkli, yüksek alkol gücüne sahiptir (%55 oranda alkol), diğeri ise açık sarı, düşük alkollü (%43 alkol oranı) ve tatlıdır.

3 Ocak 2012 Salı

Charleston


Charleston: Egzotik tropik meyve ile tatlandırılmış likörde meyve ve şeftali tadı üstünlüğe sahiptir. Bunlar donuk gümüş şişelerde kokteyl shaker’ın yerini alarak kutulanır.

30 Aralık 2011 Cuma

Shot Kokteyller

Edip Kemal EREN Shot  Kokteylleri
Edip Kemal EREN Shot Cocktails




Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
2,5cl Ahududu Likörü
2,5 cl Vodka
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
2,0 cl Acıbadem Likörü
3,0 cl Bira
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
3,0 cl Nane Likörü
2,0 cl Gin
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
3,0 cl Vişne Likörü
2,0 cl Cin
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
3,0 cl Muz Likörü
2,0 cl Malibu
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik


Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
2,0 cl Acıbadem Likörü
2,0 cl Muz Likörü
2,0 cl Malibu
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
2,5 cl Acıbadem Likörü
2,5 cl Portakal Likörü
Shot Glass

Punch Kokteylleri


Edip Kemal EREN Punch Kokteylleri
Edip Kemal EREN Punch Cocktails

Yaratıcı
Kategori
İçerik




Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
2,0 cl Vişne Likörü
7,0 cl Beyaz Şarap
3,0 cl Kızılcık Suyu
2,0 cl Elma Suyu
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik





Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
3,0 cl Acıbadem Likörü
2,0 cl Truva Brandy
3,0 cl Elma Suyu
2,0 cl Vişne Suyu
1,0 cl Grenadine
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik






Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
2,0 cl Acıbadem Likörü
2,0 cl Portakal Likörü
1,0 cl Truva Brandy
3,0 cl Elma Suyu
3,0 cl Kayısı Suyu
3,0 cl Portakal Suyu
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik





Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
3,5 cl Muz Likörü
1,0 cl Portakal Likörü
1,0 cl Vişne Likörü
5,0 cl Üzüm Suyu
2,0 cl Elma Suyu
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik





Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
1,0 cl Vişne Likörü
4,0 cl Kırmızı Şarap
4,0 cl Beyaz Şarap
2,0 cl Vişne Suyu
2,0 cl Elma Suyu
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik






Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
2,0 cl Acıbadem Likörü
2,0 cl Muz Likörü
1,0 cl Truva Brandy
4,0 cl Ananas Suyu
3,0 cl Süt
2,0 cl Monin Coco Syrup
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

29 Aralık 2011 Perşembe

2011 Yılı Sparkling Kokteyl Birincisi

2011 Yılı I.B.A. Dünya Sparkling Kokteyl Kategorisi Birincisi
Year 2011 I.B.A. World Sparkling Cocktail Category First Price



Yarışmacı ve Ülkesi
Kokteyl Adı
Kategori
İçerik





Garnitür
Bardak
Hazırlanışı
Vasil Kolev / Bulgaria
Perfum de Moet
Sparkling Cocktail
10,0cl   Moet & Chandon Imperial
  2,0cl   Absolut Pear
  2,0cl   Mangoyan
  2,0cl   Finest Call Raspberry Puree Mix
  2 Barspoons Monin Chestnut
  1 Peel fresh lime
Apple, Orange, Beetroot, Cucumber, Eggplant & Raddish
Libbey Carre
Shake

26 Aralık 2011 Pazartesi

Chambord


Chambord: Bu güzel ve zarif Fransız böğürtlen likörü de bitki ve bal ile karıştırılır. Küre gibi yuvarlak şekilde olan şişelere şişelenir.

21 Aralık 2011 Çarşamba

Blue Curaçao


Blue Curaçao: Barmenlerin gözdesi bir likördür. Kendine has özel tadını, damıtıldığı tatlı kırmızı portakal, acı Curaçao portakalı ve Asya’dan gelen Kinnow portakalı ile çeşitli baharatların karışımından elde edilir. Alkol oranı %21’dir.

Aurum


Aurum: Brandy temel alınmış  portakal ve portakal kabuklarından yapılan donuk altın rengindeki İtalyan likörüdür.

Apry


Apry: Fransız şirketi Marie Brizard tarafından üretilen zerdali likörüdür.

Aki

Aki: Japon erik likörüdür. Kiraz ile tadlandırılmıştır. 

15 Aralık 2011 Perşembe

Benedictine


Benedictine: Bu iksir Kuzey Fansa’da Fecamp’ta manastırda rahipler tarafından keşfedilmiş ve tarlalarda çalışıp yorulan rahipleri dinlendirip yorgunluklarını gidermek için kullanılmıştır. Ayrıca değişik savaş yaralarında da kullanılmıştır. Şimdi dünyada çok meşhurdur, her şişede D.O.M “ Deo Optimo Maximo “  En iyi, en büyük olan Tanrı’ya anlamına gelen harfler vardır. Kamora adalarından karanfil, Yunanistan’dan safran, Madagaskar’dan vanilya gibi 5 ayrı kıtadan 27 özel bitki ve baharat ile üretilir. Alkol oranı %40’tır.

Apricot Brandy


Apricot Brandy: Birçok likör üretici firma kayısı aromalı likör üretmektedirler bunlar genelde kayısı brandy diye adlandırılmalarına rağmen kesinlikle likördürler. Bu ürün genelde olgun kayısıların üzüm brandy’si veya saf alkol işlenmesiyle olur, bazılarına badem tadı vermek için çekirdekleri çıkartılmaz, çekirdek esansıda katılabilir, ayrıca kayısılı Eau de vie de eklenebilir.

Anisette


Anisette:  Çok tatlı, temiz, renksiz anason tatlandırılmış likördür. Bu likörün en kaliteli versiyonu Fransız firması tarafından üretilir. Likör üretimi yapan birçok şirket anisette üretimi yapmaktadır. Anason kokusundadır ve genellikle saf beyazdır (renksizdir).