5 Aralık 2011 Pazartesi

Absolut Citron



Absolut Citron: Doğal citrus esanslarından üretilmiştir. Meyvelerden ve meyve kabuklarından temel öz sıvıların ayrılması suretiyle tatlandırılmıştır. Limon aromalıdır. Alkol oranı %40’dır.

Absolut Mandrin



Absolut Mandrin: Belirgin bir mandalina ve portakal lezzet karekteristiğine sahiptir. Karıştırmak için oluşturulmuş sert bir içkidir. Alkol oranı %40’dır.

Absolut Vodka

Absolut Vodka kusursuz, dengeli, yumuşak içimli ve aromalı tadıyla, yapıldığı buğdayın tüm özelliklerini yansıtan ve İsveç’te üretilen votkadır. %40 alkol içerir.
Absolut’un her damlası Güney Isveç’te Ahus’ta üretilir. Üretimin her aşamasında kontrol edilerek her şişede aynı tadın garantisi sağlanır. Kış buğdayı kullanılır buda vodkada en iyi tadı sağlar. Minerallerin doğal dengesinin korunduğu saf su kullanılır. Absolut Rent Branvin adıyla Lars Olsson Smith’in sürekli damıtım tekniğiyle üretilir. Bu Absolut’un 400 yıllık bir geleneğidir. Absolut şişesi, eski bir ilaç şişesidir. Bu şişe şeffat etiketlidir.


Absolut Vodka: Güney Isveç’te Ahus’ta üretilir, kış buğdayı kullanılır, sürekli damıtım tekniğiyle üretilir. Alkol oranı %40’dır.

1 Aralık 2011 Perşembe

Şarap Testi



Şarap testinde ‘Tatma’ terimi biraz yanlış yola yöneltir. Çünkü şarabın tadı, tatmanın birincil amacıdır. Gerçekten şarap tatmanın incelenmesinde birçok özelliği vardır. Renk, şarap kokusu, gövde, tat ve tat sonu.

Kademe 1: Birinci kademe şarap rengini cam bardakta gözlemektir. İpucu olarak bardağı kendinizden  biraz  uzağa  koymalı ve gözlemlemeli. Kırmızı şaraplar eskidikçe rengini mor kırmızıdan kahverengi kırmızı mauna dönüşerek kaybeder. Beyaz şaraplar zamanla renksiz sarı yeşilden altın sarıya dönüşerek daha iyi renk kazanır. Pembe şaraplar açık pembeden açık kahverengiye dönüşür. Rengin derinlik ve tonuna dikkat etmeli. Su rengindeki renksiz şaraplar daha az  kaliteli olduğunu gösterir. Açıklık özellikle beyaz şaraplar için önemlidir.

Kademe 2: Bardağın  içi  şarapla  kaplanıncaya  kadar  bardağın  içindeki şarap döndürülür. Bardağın içinden ve şarabın tepe çizgilerinden gelen bacakları gözlemlenir. Bu şarabın özünü işaret edecektir. Kuru, hafif şarap çok hızlı şekillenir ve ince bacakları gösterir, aşağıya doğru çok hızlı iner. Tatlı ve güçlü şarap daha yavaş şekillenir ve kalın bacakları aşağıya doğru yavaş iner.

Kademe 3: Şarap koklanır. İlk önce  bardağı buruna yaklaştırarak yaklaşık 7-8cm burunun  derinine  kadar az bir şekilde  koklanır. Sonra şarap tekrar karıştırılır. Burada şarap bardağın kenarlarına buharlaşır ve bu şarabın kokusunu çıkarır. Şarabın daha geniş alanı havayla ilişkiye girerek daha fazla kokunun çıkmasın aneden olur. Burun bardağın içine yaklaştırarak tekrar koklanır. Şarap son, çekici aromalı ve meyve kokusu ile koklanır. İstenilmeyen sirkeli koku şarap süresinin geçtiğini ve yavaş yavaş sirkeye dönüştüğünü ifade eder. Bu çiğ, düşük kaliteli ve olgunlaşmamış şarabı ifade eder.

Kademe 4: Sonraki kademe ise şarabın tadına bakmaktır. Bir yudum şarap ağızın içinde çevirilir ve yutmadan dilin üzerinde tutulur. Bu  damakta şarap ağırlığıyla  şarabın cinsini  açıklar. Bu  hafif ve ince veya  tam ve güçlü olabilir. Asit oranına bakarak şarabın sek veya tatlı olduğu anlaşılır. Asit  oranının daha az olması ağır veya yansız şarap demektir. Asitin çok oranda olması şaraba hoşa gitmeyen ekşi tat verir. Eğer söz konusu şarap parlayan şarap ise bununla birlikte şarabın sıcaklığının farkına varılabilir ve bu kabarcıklı kaliteyi gösterir

Şarap Servisi

Şarap çok önemli bir kültürdür. Keyif alınan en iyi alkollü içeceklerden birisidir. Şarabın kalitesi ne kadar önemli ise serviside aynı derecede önemlidir. Kötü servis edilen kaliteli bir şarap misafire alacağı keyfi vermiyebilir. Bu yüzden şarap servisi çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bazı oteller ve işletmelerde genelllikle şarap servisini Sommelier’ler yaparlar.

Şarap Servisinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Yıllandırılmış şaraplar fazla hareket ettirilmeden, hatta to­zunu almadan misafire gösterilmeli, sepetinden çıkarılmadan açıl­malı ve bardağa konulmalıdır. Etiketi okunmuyorsa sadece etiketinin üstü silinmelidir.
  • Yıllanmış şaraplar eğer fazla tortu yapmış ise dekontas­yon yapılmalıdır..
  • Beyaz ve roze şaraplar soğumuş ve içinde buz olan bir şarap kovası içinde masalara getirilmelidir.
  • Kırmızı şaraplar tepsi üzerinde açıkta veya sepette getirilmelidir.
  • Getirilen şarap açmadan önce etiketi görünecek şekilde tu­tulup misafire gösterilip, onay alınmalıdır.
  • Kırmızı yıllanmış şaraplar açıldıktan son­ra bir müddet dinlendirilmelidir.
  • Mantar parçalanmadan çıkarılmalıdır.
  • Şişe açıldıktan sonra tattırılarak onayı alınmalıdır.
  • Şaraplar masadaki kişilerin servis sırasına göre (yaşlı, bayan vb.) servis edilmelidir.
  • Şaraplar misafirin sağ tarafından şişe bardağa değdirilmeden, 3-5cm. üstünden servis edilmelidir.
  • Şarap bardağa dolduruldukktan sonra şişe hafif döndürülerek geri çekilip damla­ması önlenmelidir.
  • Şarap servisi bittikten sonra şarap yerine konulmalıdır. Beyaz şarap kovası­na, kırmızı şarap servis masası veya masaya konulmalıdır.
  • Yeni açılan her şarap için bardaklar mutlaka temizleriyle değiştirilmelidir

29 Kasım 2011 Salı

Stolichnaya Vodka



Stolichnaya Vodka : En kaliteli hububatlardan kış buğdayı ile üretilir. Kömür filtrasyonu yerine 4 kez quartz filtrasyonu yapılır. Bu sayede daha saf ve yumuşak tada sahip olur.

Binboa Vodka StrawberryPink

    

BİNBOA VODKA STRAWBERRY PINK : Türkiye’nin ilk ve tek çilek aromalı votkasıdır. Alkol Derecesi: %37,5’tur. Kadınlara özel pembe ambalajlıdır.


Ödüller:
Binboa Vodka Strawberry Pink, International Spirits Yarışması tarafından Spirits International Prestige (SIP Awards) Altın Madalya ile ödüllendirilmiştir.

Binboa Vodka Mojito

  

BİNBOA VODKA MOJITO : Türkiye’nin ilk içime hazır Mojitosu.  Alkol Derecesi: %37,5’tur.

Binboa Vodka Lemonade

  

BİNBOA LEMONADE : Türkiye’nin ilk , tek ve dünyadaki  ilk  Limonata aromalı votkasıdır. %20 alkolü ile yumuşak içimli, gündüz keyifle tüketilebilecek lezzettedir. Tatlı & Ekşi Limonata aroması ile yaz sıcaklarınızda serinletici etkisi vardır. Alkol Derecesi: %20’dir.

Binboa Vodka Satsuma

  

BİNBOA VODKA SATSUMA : Türkiye’nin ilk ve tek ve dünyadaki tek satsuma aromalı votkasıdır. Alkol Derecesi: %37,5’tur.


Ödüller:
San Francisco World Spirits 2009 yarışmasında “En iyi Aromalı Vodkalar” kategorisinde çift altın madalya ile ödüllendirilmiştir.
International Spirits Yarışması tarafından Spirits International Prestige (SIP Awards) Platinum Madalya ile ödüllendirilmiştir.

Binboa Vodka Redapple

  

BİNBOA VODKA REDAPPLE: Türkiye’nin ilk ve tek kırmızı elma aromalı  votkasıdır. Kırmızı elmanın karşı konulmaz lezzetini votka ile buluşturan Binboa Vodka Redapple, yumuşak içimli olup yoğun elma aroması içerir. Alkol Derecesi: %37,5’tur.


Ödüller:
International Spirits Yarışması tarafından Spirits International Prestige (SIP Awards) Gold Madalya ile ödüllendirilmiştir.
Mundus Vini tarafından International Spirits Award (ISW) Altın Madalya ile ödüllendirilmiştir. 

Binboa Vodka Redorange

 

BİNBOA VODKA REDORANGE: Türkiye’nin ilk ve tek kan portakalı aromalı votkasıdır. Kan portakalının yoğun, lezzetli ve tatlı aroması hissedilir. Alkol Derecesi: %37,5’tur.


Ödüller:
International Spirits Yarışması tarafından Spirits International Prestige (SIP Awards) Bronze Madalya ile ödüllendirilmiştir. 

Binboa Vodka Regular

   




BİNBOA REGULAR: Tarımsal kökenli alkolün özel yöntemlerle birçok defa saflaştırılmasıyla üretilen doğal ve yumuşak içimli bir votkadır. Altın renkli arpadan elde edilen tahıl alkolü kullanılır. Daha kolay içim için 3 kez damıtılır ve 3 kez filtre edilir. En az 30 gün dinlendirilir. Alkol Derecesi: %40'tır.

28 Kasım 2011 Pazartesi

İstanblue Vodka Portakal

  

İSTANBLUE PORTAKAL : Tarımsal kökenli etil alkolün, birçok defa distile edilerek saflaştırılması ve doğal portakal oramasının eklenmesi ile elde edilen yumuşak içimli bir votkadır. Alkol derecesi: %37.5’tur.

İstanblue Vodka Şeftali

   

İSTANBLUE ŞEFTALİ : Tarımsal kökenli etil alkolün, birçok defa distile edilerek saflaştırılması ve doğal şeftali aromasının eklenmesi ile elde edilen yumuşak içimli bir votkadır. Alkol derecesi: %37.5’tur.

İstanblue Vodka Yeşil Elma

  


   
  

İSTANBLUE YEŞİL ELMA : Tarımsal kökenli etil alkolün, birçok defa distile edilerek saflaştırılması ve doğal yeşil elma aromasının eklenmesi ile elde edilen yumuşak içimli bir votkadır. Alkol derecesi: %37.5’tur.

İstanblue Vodka Karpuz

  

İSTANBLUE KARPUZ  : Tarımsal kökenli etil alkolün, birçok defa distile edilerek saflaştırılması ve doğal karpuz aromasının eklenmesi ile elde edilen yumuşak içimli bir votkadır. Alkol derecesi: %37.5’tur.

İstanblue Vodka Regular

  

İSTANBLUE REGULAR :  Tarımsal kökenli etil alkolün, birçok defa distile edilerek saflaştırılması ile elde edilen yumuşak içimli votkadır. Alkol derecesi: %40’tır

Grey Goose Vodka



Grey Goose Vodka:  Doğal parlak renk ve Tatlı ve Fransız bademli pastalarının tadına sahiptir. Alkol oranı %40’dır

Eristoff Vodka


Eristoff  Vodka :  Meyankökü ve yeşil elma aromalı, kremli, akıcı  bir tada  sahiptir. %100 tahıldan 3 kez distile edilerek üretilir.  Alkol oranı %37,5’dur