Absolut 100: Tamamen doğal malzemelerden üretilir ilave şeker içermez. Özel baharat kokuları içermesine karşın oldukça yumuşaktır, taze ve kadifemsi bir dokuya sahiptir. ABSOLUT 100'ün yapılma şekli değişmeyeceğinden, gerçek votka tadı da değişmeyecektir. Alkol oranı %50’dir
5 Aralık 2011 Pazartesi
Absolut Vodka Mango
Absolut Mango : Olgun mango tadında ve tropik meyve kokuları içeren tam gövdeli ve meyvemsi bir içkidir. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka Pears
Absolut Pears: Hafif ve zariftir, harika armut tadına sahiptir ve ağızda uzun süreli meyve lezzeti bırakır. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka Ruby Red
Absolut Vodka Apeach
Absolut Vodka Raspberri
Absolut Raspberri: Tamamen doğal malzemelerden üretilir ilave şeker içermez. Tüm diğer malzemeler gibi ahududular da doğaldır. Ahududunun taze ve meyvemsi dokusuyla zengin ve yoğun bir aromaya sahiptir. Alkol oranı %40’dır
Absolut Vodka Vanilia
Absolut Vanilia: Tamamen doğal aromalardan şeker ilave edilmeden bambaşka bir vanilya sloganıyla üretilir. Dünyanın dört bir yanında yetiştirilen vanilyalar içerisinden 1 yılı aşkın bir çalışmayla seçilen Madagasgar’da elle toplanan vanilya taneleri ile üretilir. Yumuşak aynı zamanda sert bir tada sahiptir. Ağızda Butterscotch (esmer şeker ve yağın birlikte ezilmesiyle oluşturulan şurup) ve siyah çikolata ile zenginleştirilen özel ve çok zengin bir tad bırakır. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka Peppar
Absolut Peppar: Güney Isveç’in verimli tarlalarında yetiştirilen hububatların distilasyonuyla elde edilen alkol, doğal baharatlar ve suyun karışımından oluşur. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka Kurant
Absolut Kurant: Böğürtlen iddialı bir karıştırılabilirlik karekteri ile hoş kokulu ve koyu renkli frenk üzümünün muhteşem bileşimidir. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Citron
Absolut Citron: Doğal citrus esanslarından üretilmiştir. Meyvelerden ve meyve kabuklarından temel öz sıvıların ayrılması suretiyle tatlandırılmıştır. Limon aromalıdır. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Mandrin
Absolut Mandrin: Belirgin bir mandalina ve portakal lezzet karekteristiğine sahiptir. Karıştırmak için oluşturulmuş sert bir içkidir. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka
Absolut Vodka kusursuz, dengeli, yumuşak içimli ve aromalı tadıyla, yapıldığı buğdayın tüm özelliklerini yansıtan ve İsveç’te üretilen votkadır. %40 alkol içerir.
Absolut’un her damlası Güney Isveç’te Ahus’ta üretilir. Üretimin her aşamasında kontrol edilerek her şişede aynı tadın garantisi sağlanır. Kış buğdayı kullanılır buda vodkada en iyi tadı sağlar. Minerallerin doğal dengesinin korunduğu saf su kullanılır. Absolut Rent Branvin adıyla Lars Olsson Smith’in sürekli damıtım tekniğiyle üretilir. Bu Absolut’un 400 yıllık bir geleneğidir. Absolut şişesi, eski bir ilaç şişesidir. Bu şişe şeffat etiketlidir.
Absolut Vodka: Güney Isveç’te Ahus’ta üretilir, kış buğdayı kullanılır, sürekli damıtım tekniğiyle üretilir. Alkol oranı %40’dır.
1 Aralık 2011 Perşembe
Şarap Testi
Şarap testinde ‘Tatma’ terimi biraz yanlış yola yöneltir. Çünkü şarabın tadı, tatmanın birincil amacıdır. Gerçekten şarap tatmanın incelenmesinde birçok özelliği vardır. Renk, şarap kokusu, gövde, tat ve tat sonu.
Kademe 1: Birinci kademe şarap rengini cam bardakta gözlemektir. İpucu olarak bardağı kendinizden biraz uzağa koymalı ve gözlemlemeli. Kırmızı şaraplar eskidikçe rengini mor kırmızıdan kahverengi kırmızı mauna dönüşerek kaybeder. Beyaz şaraplar zamanla renksiz sarı yeşilden altın sarıya dönüşerek daha iyi renk kazanır. Pembe şaraplar açık pembeden açık kahverengiye dönüşür. Rengin derinlik ve tonuna dikkat etmeli. Su rengindeki renksiz şaraplar daha az kaliteli olduğunu gösterir. Açıklık özellikle beyaz şaraplar için önemlidir.
Kademe 2: Bardağın içi şarapla kaplanıncaya kadar bardağın içindeki şarap döndürülür. Bardağın içinden ve şarabın tepe çizgilerinden gelen bacakları gözlemlenir. Bu şarabın özünü işaret edecektir. Kuru, hafif şarap çok hızlı şekillenir ve ince bacakları gösterir, aşağıya doğru çok hızlı iner. Tatlı ve güçlü şarap daha yavaş şekillenir ve kalın bacakları aşağıya doğru yavaş iner.
Kademe 3: Şarap koklanır. İlk önce bardağı buruna yaklaştırarak yaklaşık 7-8cm burunun derinine kadar az bir şekilde koklanır. Sonra şarap tekrar karıştırılır. Burada şarap bardağın kenarlarına buharlaşır ve bu şarabın kokusunu çıkarır. Şarabın daha geniş alanı havayla ilişkiye girerek daha fazla kokunun çıkmasın aneden olur. Burun bardağın içine yaklaştırarak tekrar koklanır. Şarap son, çekici aromalı ve meyve kokusu ile koklanır. İstenilmeyen sirkeli koku şarap süresinin geçtiğini ve yavaş yavaş sirkeye dönüştüğünü ifade eder. Bu çiğ, düşük kaliteli ve olgunlaşmamış şarabı ifade eder.
Kademe 4: Sonraki kademe ise şarabın tadına bakmaktır. Bir yudum şarap ağızın içinde çevirilir ve yutmadan dilin üzerinde tutulur. Bu damakta şarap ağırlığıyla şarabın cinsini açıklar. Bu hafif ve ince veya tam ve güçlü olabilir. Asit oranına bakarak şarabın sek veya tatlı olduğu anlaşılır. Asit oranının daha az olması ağır veya yansız şarap demektir. Asitin çok oranda olması şaraba hoşa gitmeyen ekşi tat verir. Eğer söz konusu şarap parlayan şarap ise bununla birlikte şarabın sıcaklığının farkına varılabilir ve bu kabarcıklı kaliteyi gösterir
Şarap Servisi
Şarap çok önemli bir kültürdür. Keyif alınan en iyi alkollü içeceklerden birisidir. Şarabın kalitesi ne kadar önemli ise serviside aynı derecede önemlidir. Kötü servis edilen kaliteli bir şarap misafire alacağı keyfi vermiyebilir. Bu yüzden şarap servisi çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bazı oteller ve işletmelerde genelllikle şarap servisini Sommelier’ler yaparlar.
Şarap Servisinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Yıllandırılmış şaraplar fazla hareket ettirilmeden, hatta tozunu almadan misafire gösterilmeli, sepetinden çıkarılmadan açılmalı ve bardağa konulmalıdır. Etiketi okunmuyorsa sadece etiketinin üstü silinmelidir.
- Yıllanmış şaraplar eğer fazla tortu yapmış ise dekontasyon yapılmalıdır..
- Beyaz ve roze şaraplar soğumuş ve içinde buz olan bir şarap kovası içinde masalara getirilmelidir.
- Kırmızı şaraplar tepsi üzerinde açıkta veya sepette getirilmelidir.
- Getirilen şarap açmadan önce etiketi görünecek şekilde tutulup misafire gösterilip, onay alınmalıdır.
- Kırmızı yıllanmış şaraplar açıldıktan sonra bir müddet dinlendirilmelidir.
- Mantar parçalanmadan çıkarılmalıdır.
- Şişe açıldıktan sonra tattırılarak onayı alınmalıdır.
- Şaraplar masadaki kişilerin servis sırasına göre (yaşlı, bayan vb.) servis edilmelidir.
- Şaraplar misafirin sağ tarafından şişe bardağa değdirilmeden, 3-5cm. üstünden servis edilmelidir.
- Şarap bardağa dolduruldukktan sonra şişe hafif döndürülerek geri çekilip damlaması önlenmelidir.
- Şarap servisi bittikten sonra şarap yerine konulmalıdır. Beyaz şarap kovasına, kırmızı şarap servis masası veya masaya konulmalıdır.
- Yeni açılan her şarap için bardaklar mutlaka temizleriyle değiştirilmelidir
29 Kasım 2011 Salı
Stolichnaya Vodka
Stolichnaya Vodka : En kaliteli hububatlardan kış buğdayı ile üretilir. Kömür filtrasyonu yerine 4 kez quartz filtrasyonu yapılır. Bu sayede daha saf ve yumuşak tada sahip olur.
Binboa Vodka StrawberryPink
BİNBOA VODKA STRAWBERRY PINK : Türkiye’nin ilk ve tek çilek aromalı votkasıdır. Alkol Derecesi: %37,5’tur. Kadınlara özel pembe ambalajlıdır.
Ödüller:
Binboa Vodka Strawberry Pink, International Spirits Yarışması tarafından Spirits International Prestige (SIP Awards) Altın Madalya ile ödüllendirilmiştir.
Binboa Vodka Lemonade
BİNBOA LEMONADE : Türkiye’nin ilk , tek ve dünyadaki ilk Limonata aromalı votkasıdır. %20 alkolü ile yumuşak içimli, gündüz keyifle tüketilebilecek lezzettedir. Tatlı & Ekşi Limonata aroması ile yaz sıcaklarınızda serinletici etkisi vardır. Alkol Derecesi: %20’dir.
Binboa Vodka Satsuma
BİNBOA VODKA SATSUMA : Türkiye’nin ilk ve tek ve dünyadaki tek satsuma aromalı votkasıdır. Alkol Derecesi: %37,5’tur.
Ödüller:
San Francisco World Spirits 2009 yarışmasında “En iyi Aromalı Vodkalar” kategorisinde çift altın madalya ile ödüllendirilmiştir.
International Spirits Yarışması tarafından Spirits International Prestige (SIP Awards) Platinum Madalya ile ödüllendirilmiştir.
Binboa Vodka Redapple
BİNBOA VODKA REDAPPLE: Türkiye’nin ilk ve tek kırmızı elma aromalı votkasıdır. Kırmızı elmanın karşı konulmaz lezzetini votka ile buluşturan Binboa Vodka Redapple, yumuşak içimli olup yoğun elma aroması içerir. Alkol Derecesi: %37,5’tur.
Ödüller:
International Spirits Yarışması tarafından Spirits International Prestige (SIP Awards) Gold Madalya ile ödüllendirilmiştir.
Mundus Vini tarafından International Spirits Award (ISW) Altın Madalya ile ödüllendirilmiştir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)