Teneke
kutuda, şişelenmiş ya da fıçı bira, hangisi servis ediliyor olursa olsun,
izlenmesi gereken muhim süreçler ve kurallar vardır;
Soğukluk
Derecesi
Bira
2 veya 3 derecede buzdolabında muhafaza
edilmelidir.
Pastörize
edilmemiş fıçı bira eğer 7 derecenin
üstünde saklanırsa bozulur.
Biranın
servis derecesi 4 ile 7 derece
arasındadır.
Avrupalılar,
biralarını Amerikalılara göre daha sıcak içerler.
Çok
soğuk servis edilen bira durgun ve bulanık olur.
Çok
sıcak servis edilen bira köpüklü ve savruk olur.
Bardakların
Temizliği
Bardaklar
yağlı ve kirli olmamalı
Kirli
bardak birayı durgun gösterir, köpükler sabit kalmaz ve baloncuklar bardağın
içersine yapışırlar.
Gerekli
temizleme muhimmatlarını edinmek ve uygun deterjan ve temiz suyu kullanmak bar
için çok büyük önem teşkil eder.
Not:
Soğuk bardakta servis edilen bira harika görünür.
Biranın
Bardağa Dökülmesi
Bardağın
üstünde köpük bulunmalıdır
Köpük
miktarı 1cm ile 2.5 cm arasında olmalıdır
Bira
konulurken bardağın 45 derecelik bir açı ile tutulması gerekir
Bira
servisi için her zaman yeni bir bardak kullanmak gerekir