Creme de Cacao: Çok tatlı, güçlü kakao kokusuna sahip likördür. Venezuela kakao çekirdeğinden yapılır. Etikette görülen Chouao adı Venezuela’da ki bir bölgenin adından türetilmiştir. Dünyada en ünlü kakaoları üretmesiyle ünlüdür.
21 Ocak 2012 Cumartesi
Creme de Banane
Creme de Banane: Tatlı, açık sarı likördür ve muzları saf alkolde karışım çözümleme işlevi yaparak üretilir. Creme de Banane’nin güçlü muz kokusu vardır.
16 Ocak 2012 Pazartesi
Genel Kurul
TÜRKİYE BARMENLER DERNEĞİ olağan genel kurulu 15 Ocak 2012 Pazar günü yapıldı. Genel kurulda derneğe giriş ödenti miktarı ve yıllık aidatların miktarları belirlendi.
Genel kurulda yapılan seçim sonuçlarında yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri tüm kongre üyelerinin oybirliği ile seçildi. Seçimler sonucunda göreve gelen yeni yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı.
TÜRKİYE BARMENLER DERNEĞİ yeni yönetimi görev dağılımı
Edip Kemal EREN Başkan
Tolga Germiyanoğlu Başkan Yardımcısı
Ata Ömer TEKİR Başkan Yardımcısı
Kazım ÖZTÜRK Sayman
Fuat SÜZER Genel Sekreter
Öztürk Koca Yönetim Kurulu Üyesi
Türkiye Barmenler Derneği 2012 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 50TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına, 2013 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 75TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına 2013 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 100TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına oy birliği ile karar verildi.
12 Ocak 2012 Perşembe
Cointreau
Cointreau: En yaygın ve en ünlü olan Fransız likörüdür. Kristal netliğinde, yüksek alkollü bir içkidir. Brezilya, İspanya ve Haiti’den gelen acı ve tatlı portakal kabuklarından üretilir. Şeffaf ve kristal netliğinde kıvamı, baharat ve çiçek aromalarıyla zenginleşmiş eşsiz bir tada sahiptir. %40 alkol içerir
Cherry Brandy
Cherry Brandy: Kiraz çekirdeği ve pişmiş kiraz suyundan damıtılmış likördür. Çekirdekler ezildiğinde içinden yağ çıkar ve Cherry Brandy’ye biraz ekşi badem tadı verir.
Chartreuse
Chartreuse: Dünyaca ünlü bu likör, Grande Chartreuse manastırında, Grenoblenin yanında, Fransa’da yapılmıştır. Charthusian din adamları bu likörü 130 tariften oluşan kimse tarafından bilinmeyen yöntemle hala üretirler. Chartreuse’nin iki versiyonu mevcuttur. Birisi açık, hafif, yeşil renkli, yüksek alkol gücüne sahiptir (%55 oranda alkol), diğeri ise açık sarı, düşük alkollü (%43 alkol oranı) ve tatlıdır.
3 Ocak 2012 Salı
Charleston
Charleston: Egzotik tropik meyve ile tatlandırılmış likörde meyve ve şeftali tadı üstünlüğe sahiptir. Bunlar donuk gümüş şişelerde kokteyl shaker’ın yerini alarak kutulanır.
30 Aralık 2011 Cuma
Shot Kokteyller
Edip Kemal EREN Shot Kokteylleri
Edip Kemal EREN Shot Cocktails
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 2,5cl Ahududu Likörü 2,5 cl Vodka Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 2,0 cl Acıbadem Likörü 3,0 cl Bira Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 3,0 cl Nane Likörü 2,0 cl Gin Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 3,0 cl Vişne Likörü 2,0 cl Cin Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 3,0 cl Muz Likörü 2,0 cl Malibu Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 2,0 cl Acıbadem Likörü 2,0 cl Muz Likörü 2,0 cl Malibu Shot Glass |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak | Edip Kemal EREN Shot 2,5 cl Acıbadem Likörü 2,5 cl Portakal Likörü Shot Glass |
Punch Kokteylleri
Edip Kemal EREN Punch Kokteylleri
Edip Kemal EREN Punch Cocktails
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 2,0 cl Vişne Likörü 7,0 cl Beyaz Şarap 3,0 cl Kızılcık Suyu 2,0 cl Elma Suyu 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 3,0 cl Acıbadem Likörü 2,0 cl Truva Brandy 3,0 cl Elma Suyu 2,0 cl Vişne Suyu 1,0 cl Grenadine 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 2,0 cl Acıbadem Likörü 2,0 cl Portakal Likörü 1,0 cl Truva Brandy 3,0 cl Elma Suyu 3,0 cl Kayısı Suyu 3,0 cl Portakal Suyu 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 3,5 cl Muz Likörü 1,0 cl Portakal Likörü 1,0 cl Vişne Likörü 5,0 cl Üzüm Suyu 2,0 cl Elma Suyu 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 1,0 cl Vişne Likörü 4,0 cl Kırmızı Şarap 4,0 cl Beyaz Şarap 2,0 cl Vişne Suyu 2,0 cl Elma Suyu 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
Yaratıcı Kategori İçerik Bardak Hazırlanışı | Edip Kemal EREN Punch 2,0 cl Acıbadem Likörü 2,0 cl Muz Likörü 1,0 cl Truva Brandy 4,0 cl Ananas Suyu 3,0 cl Süt 2,0 cl Monin Coco Syrup 3 kaşık Meyve Salatası Punch Glass Shake |
29 Aralık 2011 Perşembe
2011 Yılı Sparkling Kokteyl Birincisi
2011 Yılı I.B.A. Dünya Sparkling Kokteyl Kategorisi Birincisi
Year 2011 I.B.A. World Sparkling Cocktail Category First Price
Year 2011 I.B.A. World Sparkling Cocktail Category First Price
Yarışmacı ve Ülkesi Kokteyl Adı Kategori İçerik Garnitür Bardak Hazırlanışı | Vasil Kolev / Bulgaria Perfum de Moet Sparkling Cocktail 10,0cl Moet & Chandon Imperial 2,0cl Absolut Pear 2,0cl Mangoyan 2,0cl Finest Call Raspberry Puree Mix 2 Barspoons Monin Chestnut 1 Peel fresh lime Apple, Orange, Beetroot, Cucumber, Eggplant & Raddish Libbey Carre Shake |
26 Aralık 2011 Pazartesi
Chambord
Chambord: Bu güzel ve zarif Fransız böğürtlen likörü de bitki ve bal ile karıştırılır. Küre gibi yuvarlak şekilde olan şişelere şişelenir.
21 Aralık 2011 Çarşamba
Blue Curaçao
Blue Curaçao: Barmenlerin gözdesi bir likördür. Kendine has özel tadını, damıtıldığı tatlı kırmızı portakal, acı Curaçao portakalı ve Asya’dan gelen Kinnow portakalı ile çeşitli baharatların karışımından elde edilir. Alkol oranı %21’dir.
Aurum
Aurum: Brandy temel alınmış portakal ve portakal kabuklarından yapılan donuk altın rengindeki İtalyan likörüdür.
Aki
Aki: Japon erik likörüdür. Kiraz ile tadlandırılmıştır.
15 Aralık 2011 Perşembe
Benedictine
Benedictine: Bu iksir Kuzey Fansa’da Fecamp’ta manastırda rahipler tarafından keşfedilmiş ve tarlalarda çalışıp yorulan rahipleri dinlendirip yorgunluklarını gidermek için kullanılmıştır. Ayrıca değişik savaş yaralarında da kullanılmıştır. Şimdi dünyada çok meşhurdur, her şişede D.O.M “ Deo Optimo Maximo “ En iyi, en büyük olan Tanrı’ya anlamına gelen harfler vardır. Kamora adalarından karanfil, Yunanistan’dan safran, Madagaskar’dan vanilya gibi 5 ayrı kıtadan 27 özel bitki ve baharat ile üretilir. Alkol oranı %40’tır.
Apricot Brandy
Apricot Brandy: Birçok likör üretici firma kayısı aromalı likör üretmektedirler bunlar genelde kayısı brandy diye adlandırılmalarına rağmen kesinlikle likördürler. Bu ürün genelde olgun kayısıların üzüm brandy’si veya saf alkol işlenmesiyle olur, bazılarına badem tadı vermek için çekirdekleri çıkartılmaz, çekirdek esansıda katılabilir, ayrıca kayısılı Eau de vie de eklenebilir.
Anisette
Anisette: Çok tatlı, temiz, renksiz anason tatlandırılmış likördür. Bu likörün en kaliteli versiyonu Fransız firması tarafından üretilir. Likör üretimi yapan birçok şirket anisette üretimi yapmaktadır. Anason kokusundadır ve genellikle saf beyazdır (renksizdir).
Amarula
Amarula: Egzotik tatlanan, Amarula meyvesiyle yapılan Güney Afrika likörüdür. Meşe ağacından yapılan fıçının içinde damıtıldıktan ve yaşlandırıldıktan sonra, şişelenmeden önce taze krem eklenir. Şişesi açıldıktan sonra çabuk bozulduğu için buzdolabında saklanmalı.
Advocaat
Advocaat: Yumurta sarısı ve brandy’den yapılan sarı koyu krem bir üründür, extra koku vermek için vanilya, turunçgil kabuğu esansı ve Kirsch kullanılır. Yumurtalı alkollü içki olarak kullanılan Advocaat Hollanda likörüdür.
14 Aralık 2011 Çarşamba
Topkapı Yaş Üzüm Rakısı
Topkapı Yaş Üzüm Rakısı
Sadece yaş üzüm meyvesinin distilasyonundan elde edilmiş, içim ve yutum kolaylığı sunan, kuru üzüm rakılarına göre daha aromatik.Yumuşaklığı nedeni ile sek içilebilen,Yüksek anason yoğunluğuna sahip üründür. Alkol derecesi 45’dir.
Topkapı Klasik Rakı
Topkapı Klasik Rakı
Orta yoğunlukta anason, kuru ve yaş üzüm suması ve buğdaydan üretilen saf alkol. İçtikçe ağızda yumuşayan tadı ile farklı lezzetler arayanların tercih ettiği ürün. 8 -10 derece, soğuk su ile içilmelidir. Rakıya tat ve aromada bozulma yaşanmaması için sulandırılmadan buz atılmamalıdır. Alkol derecesi 45’dir.
Rakı
Rakı'nın Tanımı
Suma veya tarımsal kökenli etil alkol ile karıştırılmış sumanın, 5000 litre veya daha küçük hacimli geleneksel bakır imbiklerde, anason tohumu (Pimpinella anisum) ile ikinci kez distile edilmesiyle sadece Türkiye’de üretilen distile alkollü içkidir.
Rakı’nın Tarihi
Geleneksel içeceğimiz olan Rakı, biz Türk’ler tarafından Osmanlı döneminde bulunmuştur. Rakının ilk üretildiği tarih konusunda kesin bir belge bulunmamaktadır. Rakını ilk üretiltidiği tarih konusunda 17 yüzyıl olduğu ifade edilmektedir. Geleneksel içeceğimiz olan Rakı Avrupa Konseyi Alkollü İçkiler Eksperler Komitesi tarafından tanınmış ve Turkish Rakı olarak adlandırmıştır
Rakı’nın Özellikleri
Rakı’nın tarifi ve özellikleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler Tebliği ile yapılmıştır
- Üretiminde ikinci kez distilasyona alınan toplam alkolün en az % 65’i suma olmalıdır.
- Hazırlanmasında rafine beyaz şeker kullanılmalı, şeker miktarı ürün litresinde en fazla 10 gram olmalıdır.
- Uçucu madde içeriği, hacmen %100 alkolün hektolitresinde 100 grama eşit veya daha fazla olmalıdır.
- Metil alkol içeriği, hacmen %100 alkolün hektolitresinde 150 gramdan fazla olmamalıdır.
- Anason tohumdan gelen uçucu yağın anetol miktarı, ürünün litresinde en az 800 miligram olmalıdır.
- Hacmen alkol miktarı en az % 40 olmalıdır.
- Dolum öncesi en az bir ay dinlendirilmelidir.
7 Aralık 2011 Çarşamba
Organik Şarap Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon
Üretim Yılı: 2008
Şişelenme Tarihi: 2010
Kırmızı
Rüzgar ve güneş adası Gökçeada'nın 350 m. yükseklikteki platosunda yer alan Kabya Bağları' mızda Organik Tarımın Eseasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik ve Eklerine Uygun olarak yetiştirilmiş ve IMO Gmbh tarafından kontrol edilerek sertifikalanmış organik üzümlerden üretilmiştir.Diba-Organik Kabya Bağlarında yetişmiş üzümlerden yapılmıştır.
Üretilen Cabernet Sauvignon; ‘DİBA’ markası ile piyasaya sunulmuştur. DİBA Bağcılık ve Şarapçılık Tanrısı Dionysos ile Bacchus’ un Baş iki harflerinin Dİ ve BA birlişmesiyle ‘DİBA’ alt markası biçiminde betimlenmiştir. DİBA’ nın kelime anlamı ise beş dilde ‘ Asma Yaprağı Pürüzsüzlüğünde iki renkli ipekli kumaştır.’
Bağ bozumu (hasat) zamanı tayin edilerek üzüm salkımları dalından kesildikten bir saat içerisinde şarap yapılmak üzere taneler salkımdan ayrılarak cibre fermantasyonu başlatılmaktadır. Meyşe fermantasyonu sonunda dinlendirilen Cabernet Sauvignon meşe fıçılarda dinlendirilerek şişelenmiştir.
Cabernet Sauvignon; yüksek tanenli ve ortadan tam gövdeye değişen bir şaraptır, aromasında kuşüzümü veya siyah frenk üzümünü andırır.2 yaşından itibaren içilebileceği gibi uzun seneler bekleyerek kalite anlamında çok şeyler kazanacaktır. Tüm kırmızı şaraplar gibi hertürlü kırmızı etlerle, sert olgun peynir ve makarnalarla, suflelerle ana yemek öncesi ve sonrasındada rahatça içilebilir.15-16 °C de servis yapılması, servisten önce açılması ve büyük şarap kadehleri ile sunulması tavsiye edilir.
Organik Şarap Syrah
Syrah
Üretim Yılı: 2008
Şişelenme Tarihi: 2010
Kırmızı
Üretim Yılı: 2008
Şişelenme Tarihi: 2010
Kırmızı
Rüzgar ve güneş adası Gökçeada'nın 350 m. yükseklikteki platosunda yer alan Kabya Bağları' nda Organik Tarımın Eseasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik ve Eklerine Uygun olarak yetiştirilmiş ve IMO Gmbh tarafından kontrol edilerek sertifikalanmış organik üzümlerden üretilmiştir. Syrah, yumuşak ve böğürtleni andıran tadı, baharat kokuları içeren koyu rengi ile keyifli dengeli nadide bir şarap olup , ızgara, baharatlı ve soslu kırmızı etlerle makarnalarla ve sert penirlerle tercih edilebilir. 16-18 °C de servis yapılmasını tavsiye olunur. Servisten kısa bir süre önce açılması, nefes almasına ve bukesini daha rahat duyurmasına yardımcı olacaktır. Mutlaka büyük şarap kadehleri kullanınız.
Organik Şarap Merlot
Merlot
Üretim Yılı: 2008
Şişelenme Tarihi: 2010
Kırmızı
Rüzgar ve güneş adası Gökçeada'nın 350 m. yükseklikteki platosunda yer alan Kabya Bağları' nda Organik Tarımın Eseasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik ve Eklerine Uygun olarak yetiştirilmiş ve IMO Gmbh tarafından kontrol edilerek sertifikalanmış organik üzümlerden üretilmiştir. Koyu renkli, böğürtlen ve kısmen dağ çileği tadında, eskitilmeyede oldukça müsait bir tür. Bekletilme ile kalitesine çok şeyler katabilen bir şarap.Hertürlü kırmızı etlerle, aynı zamanda yemek öncesindede içilebilecek bir şarap.15-16 °C sunulmasını, servisten kısa bir süre önce açılıp 30 dakika kadar dekante edilmesini ve büyük şarap bardakları ile içilmesini uygun olur.
5 Aralık 2011 Pazartesi
Absolut Vodka 100
Absolut 100: Tamamen doğal malzemelerden üretilir ilave şeker içermez. Özel baharat kokuları içermesine karşın oldukça yumuşaktır, taze ve kadifemsi bir dokuya sahiptir. ABSOLUT 100'ün yapılma şekli değişmeyeceğinden, gerçek votka tadı da değişmeyecektir. Alkol oranı %50’dir
Absolut Vodka Mango
Absolut Mango : Olgun mango tadında ve tropik meyve kokuları içeren tam gövdeli ve meyvemsi bir içkidir. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka Pears
Absolut Pears: Hafif ve zariftir, harika armut tadına sahiptir ve ağızda uzun süreli meyve lezzeti bırakır. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka Ruby Red
Absolut Vodka Apeach
Absolut Vodka Raspberri
Absolut Raspberri: Tamamen doğal malzemelerden üretilir ilave şeker içermez. Tüm diğer malzemeler gibi ahududular da doğaldır. Ahududunun taze ve meyvemsi dokusuyla zengin ve yoğun bir aromaya sahiptir. Alkol oranı %40’dır
Absolut Vodka Vanilia
Absolut Vanilia: Tamamen doğal aromalardan şeker ilave edilmeden bambaşka bir vanilya sloganıyla üretilir. Dünyanın dört bir yanında yetiştirilen vanilyalar içerisinden 1 yılı aşkın bir çalışmayla seçilen Madagasgar’da elle toplanan vanilya taneleri ile üretilir. Yumuşak aynı zamanda sert bir tada sahiptir. Ağızda Butterscotch (esmer şeker ve yağın birlikte ezilmesiyle oluşturulan şurup) ve siyah çikolata ile zenginleştirilen özel ve çok zengin bir tad bırakır. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka Peppar
Absolut Peppar: Güney Isveç’in verimli tarlalarında yetiştirilen hububatların distilasyonuyla elde edilen alkol, doğal baharatlar ve suyun karışımından oluşur. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka Kurant
Absolut Kurant: Böğürtlen iddialı bir karıştırılabilirlik karekteri ile hoş kokulu ve koyu renkli frenk üzümünün muhteşem bileşimidir. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Citron
Absolut Citron: Doğal citrus esanslarından üretilmiştir. Meyvelerden ve meyve kabuklarından temel öz sıvıların ayrılması suretiyle tatlandırılmıştır. Limon aromalıdır. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Mandrin
Absolut Mandrin: Belirgin bir mandalina ve portakal lezzet karekteristiğine sahiptir. Karıştırmak için oluşturulmuş sert bir içkidir. Alkol oranı %40’dır.
Absolut Vodka
Absolut Vodka kusursuz, dengeli, yumuşak içimli ve aromalı tadıyla, yapıldığı buğdayın tüm özelliklerini yansıtan ve İsveç’te üretilen votkadır. %40 alkol içerir.
Absolut’un her damlası Güney Isveç’te Ahus’ta üretilir. Üretimin her aşamasında kontrol edilerek her şişede aynı tadın garantisi sağlanır. Kış buğdayı kullanılır buda vodkada en iyi tadı sağlar. Minerallerin doğal dengesinin korunduğu saf su kullanılır. Absolut Rent Branvin adıyla Lars Olsson Smith’in sürekli damıtım tekniğiyle üretilir. Bu Absolut’un 400 yıllık bir geleneğidir. Absolut şişesi, eski bir ilaç şişesidir. Bu şişe şeffat etiketlidir.
Absolut Vodka: Güney Isveç’te Ahus’ta üretilir, kış buğdayı kullanılır, sürekli damıtım tekniğiyle üretilir. Alkol oranı %40’dır.
1 Aralık 2011 Perşembe
Şarap Testi
Şarap testinde ‘Tatma’ terimi biraz yanlış yola yöneltir. Çünkü şarabın tadı, tatmanın birincil amacıdır. Gerçekten şarap tatmanın incelenmesinde birçok özelliği vardır. Renk, şarap kokusu, gövde, tat ve tat sonu.
![](http://2.bp.blogspot.com/-X_1wK7HXZ5c/Ttd145FQb5I/AAAAAAAAAaA/vBB75EML48U/s200/SarapTesti-Kademe-00.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/--BvwhpwtauA/Ttd2GBZSZYI/AAAAAAAAAaI/e1RNvjrrBXk/s200/SarapTesti-Kademe-02.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/-7KYFpE4C0ls/Ttd2QydWnnI/AAAAAAAAAaQ/B67F0q1gco4/s200/SarapTesti-Kademe-03.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/-NViKfnn5sBM/Ttd2m-2CB4I/AAAAAAAAAaY/Ubr04V7joJo/s200/SarapTesti-Kademe-04.jpg)
Şarap Servisi
Şarap çok önemli bir kültürdür. Keyif alınan en iyi alkollü içeceklerden birisidir. Şarabın kalitesi ne kadar önemli ise serviside aynı derecede önemlidir. Kötü servis edilen kaliteli bir şarap misafire alacağı keyfi vermiyebilir. Bu yüzden şarap servisi çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bazı oteller ve işletmelerde genelllikle şarap servisini Sommelier’ler yaparlar.
Şarap Servisinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Yıllandırılmış şaraplar fazla hareket ettirilmeden, hatta tozunu almadan misafire gösterilmeli, sepetinden çıkarılmadan açılmalı ve bardağa konulmalıdır. Etiketi okunmuyorsa sadece etiketinin üstü silinmelidir.
- Yıllanmış şaraplar eğer fazla tortu yapmış ise dekontasyon yapılmalıdır..
- Beyaz ve roze şaraplar soğumuş ve içinde buz olan bir şarap kovası içinde masalara getirilmelidir.
- Kırmızı şaraplar tepsi üzerinde açıkta veya sepette getirilmelidir.
- Getirilen şarap açmadan önce etiketi görünecek şekilde tutulup misafire gösterilip, onay alınmalıdır.
- Kırmızı yıllanmış şaraplar açıldıktan sonra bir müddet dinlendirilmelidir.
- Mantar parçalanmadan çıkarılmalıdır.
- Şişe açıldıktan sonra tattırılarak onayı alınmalıdır.
- Şaraplar masadaki kişilerin servis sırasına göre (yaşlı, bayan vb.) servis edilmelidir.
- Şaraplar misafirin sağ tarafından şişe bardağa değdirilmeden, 3-5cm. üstünden servis edilmelidir.
- Şarap bardağa dolduruldukktan sonra şişe hafif döndürülerek geri çekilip damlaması önlenmelidir.
- Şarap servisi bittikten sonra şarap yerine konulmalıdır. Beyaz şarap kovasına, kırmızı şarap servis masası veya masaya konulmalıdır.
- Yeni açılan her şarap için bardaklar mutlaka temizleriyle değiştirilmelidir
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)