26 Mayıs 2016 Perşembe

Metil Alkol

Metil Alkol
Alkol ailesinin diğer iyi bilinen üyesi metil alkol veya metanol dür. Temiz, renksiz uçucu, yanıcı bir sıvıdır ve 66°C de kaynar. Faydalı eriticidir ve donmaya karşı kullanılır.
Metanol e bazen ağaç alkolü de denir. Çünkü üretiminde en yaygın yöntem ‘ağacın kuru damıtımı’ diye adlandırılır. Metil alkol tabiatta bulunur ve çok miktarda şarapta da bulmak mümkündür. Bu alkol üzümün sap ve çekirdeklerinde bulunan pektin maddelerinden türetilmektedir ve fermantasyon sırasında saklanan mayaların mayalanma işlemi yardımı ile üretilmektedir.

Metanol endüstriyel eritici olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Oldukça büyük hacimde kullanıldığı zaman felce, körlüğe, komaya hatta ölümede neden olur. Bununla birlikte metanol tabii panzehir ile orantılı olarak kullanılırsa nötrleşir.

23 Mayıs 2016 Pazartesi

DISTILLATION (DAMITMA)

DISTILLATION  (DAMITMA)

Birçok alkollün ortaya çıkması sağlayan sudan ve diğer bazı maddelerden arıtma yöntemidir Farklı sıvıların farklı donma noktaları vardır ilkesinden yola çıkarak damıtma, sıvıların farklı kaynama noktalarını esas almaktadır.

Sıvı ısındığı ve kaynadığı zaman ilk olarak hızlı buharlaşabilen elementler buharlaşır. Bu buhar toplanabilir ve soğutma yoluyla yoğunlaştırılmış ve arıtılmış haline tekrar dönüştürülebilir. Bu süreç herhangi bir erimede bulunan farklı elementleri ayırmaya ve yoğunlaştırmaya olanak sağlar. Herhangi bir mayalanmış alkollü çözeltideki esas element sudur. Su ve alkolün kaynama derecelerini inceleyerek alkolü sudan ayırabiliriz. Su 100 °C de kaynayıp buharlaşırken alkol, etanol belirli şartlarda 78.3 °C de kaynar ve buharlaşır.

Bu iki maddenin kaynama dereceleri arasındaki fark ısı uygulanması sırasında onların birbirinden ayrılmasını mümkün kılar. Metanolün kaynama derecesi 66°C iken damıtma yöntemi metanolün etanolden ayrılmasını sağlamaktadır ve uzaklaştırmaktadır. Alkol damıtması aslında etil alkolü şarabın likit alkali maddesinden ayırmaktadır. Alkol damıtmasında ısı alkolü diğer mayalanmış eriticilerden buharlaşma yolu ile ayırır. Sıcak alkollü buharlar yoğunlaşmış ve temizlenmiş alkolü elde etmek için soğutulur.

Damıtma sürecinde kullanılan ekipmanlara damıtma cihazları denir. Damıtma cihazları iki ana gruba ayrılmaktadır: 1. Pot Stills,  2. Patent Stills 

21 Mayıs 2016 Cumartesi

MAYA

MAYA

Uygun şartlar; zaman, sıcaklık, şeker ve nem verildiğinde alkol üretimi sağlayan canlı mikroskopik bitkisel organizmadır.

Birçok maya çeşidi vardır. Bütün mayalar fermantasyona sebebiyet verirler fakat sonuçta elde edilen ürün mayanın türüne bağlıdır. Mayalar mikro organizmalardır ve çıplak gözle görülemezler.

FERMANTASYON

FERMANTASYON


Fermantasyonun en basit tanımı, alkol üretmek için maya ile şekerin yaptığı tepkimedir. Guy-Lussac ve Louis Pasteur gibi ünlü bilim adamlarının araştırmalarına göre fermantasyon olarak adlandırdığımız kimyasal süreç sonrasında üretilen etanolun oluşma nedeni bazı mikro organizmalardır. Etanol, mayanın içinde bulunan enzimlerin şeker ile tepkimeye girmesi sonrası doğal yolla elde edilebileceği bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır.

BARMEN / BARMAID

BARMEN / BARMAID


Alkollü içkileri, alkolsüz sıcak ve soğuk içecekleri ve bunlarla birlikte sunulan hafif yiyecekleri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde hazırlama ve müşteriye sunma bilgi, becerisine sahip nitelikli kişidir. Erkek olanlara Barmen bayanlara ise Barmaid denir

MESLEK STANDARDI

MESLEK STANDARDI
Meslek Standardı, bir mesleğin gereklerinin kabul edilebilir standardlarda yerine getirilebilmesi için ihtiyaç duyulan asgari bilgi, beceri, tutum ve davranışları gösteren normlardır.

19 Mayıs 2016 Perşembe

19 Mayıs ATATÜRK'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı


19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışı ve  İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olan 19 Mayıs  Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

7 Nisan 2016 Perşembe

Sertifikalı Bartender Eğitimi

 


Türkiye Barmenler Derneği BARTENDER AKADEMİ tarafından 16-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Didim’de HOTEL GRAND DIDYMA’da ; Sektöre nitelikli personel yetiştirme amacıyla 40 saatlik sertifikalı eğitim programı düzenlenmiştir. Konaklama ve yiyecek bedelleri Türkiye Barmenler Derneği tarafından karşılanacaktır.
Eğitime katılabilmek ve detaylar için barmen@barmen.org.tr veya 533-766 3214 numaralı telefonumuz ile iletişime geçebilirsiniz.

5 Nisan 2016 Salı

İçecekler


Türkiye Barmenler Derneği Meslek içi eğitim yayınlarımızdan İÇECEKLER kitabımızı derneğimizden temin edebilirsiniz. Dernek merkezimize gelip alınabilir kitabımız. Derneğimiz ile iletişime geçerseniz adresinize kargo ile yollanır.
İletişim numaramız; 533-766 3214

Şarap / Wine; Şarabın tanımı, tarihçesi, sınıflandırılması, Şarap üretimi, Bağcılık Üzüm Yetiştirme Kültürü, Üzüm Üretimi, Yılın Şansı, Standard şaraplar, Kuvvetlendirilmiş şaraplar (Sherry, Port Wines), Aromalandırılmış şaraplar  (Vermout), Şarap dünyası, Üzüm çeşitleri, Şarapların saklanması ve olgunlaştırılması, Şarap sunumu, Şarap servisi, Şarap çeşitleri tadımı, Şarap tadımında kullanılan terimler, Şarap yemek eşleşmesi.

Bira / Beer ; Biranın tanımı, Biranın tarihi, Şerbetçi otu ve türleri, Arpa, Maya, Karamel, Bira üretim aşaması, Bira Türleri, Biranın tanımlanmasıdaki etkenler, Bira servisi.

Brandy / Cognac;Brandy / Coqnac Tanımı, Brandy / Coqnac Sınıflandırılması ve üretimi, Etiketleme Terimleri, Armagnac Tanımı Etiketleme Terimleri, Pomace Brandıes, Eaux-De-Vıe,

Viski / Whisky / Whiskey ;  Tanımı, Whisky Sınıflandırılması ve üretimi, Blended Scotch Whisky, Malt Whisky, Irish Whiskey / İrlanda Viskisi, Bourbon Whiskey, Tennessee Whiskey, Canadian  Whiskey, Japanese Whiskey, Whisky Sunumu.

Votka / Vodka : Tanımı,Tarihçesi, Üretimi, Sınıflandırılması, Sunumu.

Cin / Gin; Tanımı, Tarihçesi, Sınıflandırılması, Sunulması. London Dry Gin, Geneve or Dutch Gin,   
Plymouth Gin, Sloe Gin, Old Tom Gin, Golden Gin, Flavored. 

Rom / Rum ; Tanımı, Üretimi, Sunumu.Beyaz Hafif Rom, Altın ve Kehribar Rengi Orta Rom, Siyah Sert Rom, Aromalı Rom,

Tekila / Tequila; Tanımı, Üretimi, Sınıflandırılması, Sunumu. Tekila / Tequila Anejo,  Mescal,

Likör / Liqueur: Tanımı, Likörlere tat vericiler, Likörlerin Sınıflandırılması, Likörlerin saklanması, Likör Sunumu,

11 Mart 2016 Cuma

Kokteyl Yapma Sanatı


Türkiye Barmenler Derneği Meslek içi eğitim yayınlarımızdan Kokteyl Yapma Sanatı kitabımızı derneğimizden temin edebilirsiniz. Kitabımız kokteyllerin tarihçesi, kokteyl yapma yöntemleri, Kokteyllerin sınıflandırılması , kokteyl yapımında kullanılan terminolojiler ve Uluslararası kokteyllerin reçetelerini içermektedir.

Dernek merkezimize gelip alınabilir kitabımız. Derneğimiz ile iletişime geçerseniz adresinize kargo ile yollanır.
İletişim numaramız; 533-766 3214

9 Mart 2016 Çarşamba

12. Akbank Kısa Film Festivali

12. Akbank Kısa Film Festivali
Festivalde 28 farklı ülkeden seçilen 104 film var. Festival ücretsiz. Akbank Sanat Beyoğlu'unda

1 Aralık 2015 Salı

01 Aralık 1935 - Türk kadınının siyasal haklarını kazanmasının yıldönümü

01 Aralık 1935 - Türk kadınının siyasal haklarını kazanmasının yıldönümü kutlu olsun.
Dünyada hiçbir milletin kadını, "Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim" diyemez. ( ATATÜRK )



24 Kasım 2015 Salı

Öğretmenler Günü

Anne ve babalarımızdan sonra en değerli varlıklarımız olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. ( ATATÜRK )

10 Kasım 2015 Salı

10 Kasım ATATÜRK'Ü anma

10 Kasım ATATÜRK'Ü anma törenimiz Etiler'de sisters cafedeyiz eski Biltam'cı dostlarla beraberiz Klüp rakımız leblebimiz hazır.




10 Kasım 2015

Dünyanın en uzun bayrağını 1001 metre bu gün Dolmabahçe Sarayına taşıdık ve ATATÜRK'ü andık saygı duruşunda bulunduk.
 


10 Ekim 2015 Cumartesi

64. IBA toplantısı Bulgaristan Sofya

64. IBA toplantısı Bulgaristan Sofya'da başladı. Güzel ülkemizi temsil etmek ve ülke tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla yakamda ATATÜRK rozeti ile buradayım.







14 Mart 2015 Cumartesi



Güzel ülkemin değerli tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.
Kendine devrimin ve devrimciliğin çeşitli ve yaşamsal görevler verdiği Türk vatandaşının sağlığı ve sağlamlığı her zaman üzerinde dikkatle durulacak ulusal sorunumuzdur. Çünkü Cumhuriyet, düşünsel, bilimsel ve bedensel bakımlardan güçlü ve yüksek düzeyli koruyucular ister. ( ATATÜRK )

7 Mart 2015 Cumartesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İçimizdeki umutları yaşamdan almak istediğimiz keyifleri birlikte yaşayabileceğimiz, Özgürlük, direniş, paylaşım, dostluk ve sevgi duygusunu, hissettiren güzel ülkemin tüm kadınlarının 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’nü en içten dileklerimle kutlar önlerinde saygı ile eğilirim.