7 Aralık 2011 Çarşamba

Organik Şarap Cabernet Sauvignon


Cabernet Sauvignon
Üretim Yılı: 2008
Şişelenme Tarihi: 2010
Kırmızı

Rüzgar ve güneş adası Gökçeada'nın 350 m. yükseklikteki platosunda yer alan Kabya Bağları' mızda Organik Tarımın Eseasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik ve Eklerine Uygun olarak yetiştirilmiş ve IMO Gmbh tarafından kontrol edilerek sertifikalanmış organik üzümlerden üretilmiştir.Diba-Organik Kabya Bağlarında yetişmiş üzümlerden yapılmıştır.

Üretilen Cabernet Sauvignon;  ‘DİBA’ markası ile  piyasaya sunulmuştur. DİBA  Bağcılık ve Şarapçılık Tanrısı Dionysos ile Bacchus’ un Baş iki harflerinin  Dİ  ve BA birlişmesiyle ‘DİBA’ alt markası biçiminde betimlenmiştir. DİBA’ nın kelime anlamı ise beş dilde ‘ Asma Yaprağı Pürüzsüzlüğünde iki renkli ipekli kumaştır.’
Bağ bozumu (hasat) zamanı tayin edilerek üzüm salkımları dalından kesildikten bir saat içerisinde şarap yapılmak üzere taneler salkımdan ayrılarak cibre fermantasyonu başlatılmaktadır. Meyşe fermantasyonu sonunda dinlendirilen Cabernet Sauvignon meşe fıçılarda dinlendirilerek şişelenmiştir.

Cabernet Sauvignon; yüksek tanenli ve ortadan tam gövdeye değişen bir şaraptır, aromasında kuşüzümü veya siyah frenk üzümünü andırır.2 yaşından itibaren içilebileceği gibi uzun seneler bekleyerek kalite anlamında çok şeyler kazanacaktır. Tüm kırmızı şaraplar gibi hertürlü kırmızı etlerle, sert olgun peynir ve makarnalarla, suflelerle ana yemek öncesi ve sonrasındada rahatça içilebilir.15-16 °C de servis yapılması, servisten önce açılması ve büyük şarap kadehleri ile sunulması tavsiye edilir.