24 Kasım 2012 Cumartesi

24 Kasım ÖĞRETMEN’ler günü



Bilimin ışığında gözlem, analiz ve sentez yapabilmeyi bizlere öğreten anne ve babalarımızdan sonra en çok sevdiğimiz saygıdeğer sevgili ÖĞRETMEN’lerimizin 24 Kasım ÖĞRETMEN’ler gününü kutlar en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.


ATATÜRK'ün ÖĞRETMEN'ler Hakkındaki Sözleri

Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak ÖĞRETMEN’lerdir. ÖĞRETMEN’den eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir.


Dünyanın her tarafında ÖĞRETMEN'ler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. 

Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.


Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve Mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

ÖĞRETMEN! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.

ÖĞRETMEN; Cumhuriyetin fedakar ÖĞRETMEN ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.