21 Ocak 2012 Cumartesi

Creme de Menthe


Creme de Menthe: Nane tatlandırılmış likördür. Bu likör tahıl sert içkisiyle, nane şekeri yapraklarıyla yapılır ve tatlıdır. İki renkte yapılır: açık ve koyu yeşil. İyi hazmettirici özellikleri vardır ve birçok likör üreticisi tarafından üretilir, Yeşil renkli yada renksizdir.

Creme de Cassis


Creme de Cassis: Bu Fransız frenküzümü likörü, alkolde maceration işlevi yapılan Frenk üzümüne şeker eklenerek üretilir. Bazen küçük miktardaki frenküzümü ile ve böğürtlenle karıştırılarak ekstra renklendirme yapılır (% 5’e kadar). Bundan başka hiç bir maddenin renklendirmede kullanılmasına üzün verilmez.

Creme de Cacao


Creme de Cacao: Çok tatlı, güçlü kakao kokusuna sahip likördür. Venezuela kakao çekirdeğinden yapılır. Etikette görülen Chouao adı Venezuela’da ki bir bölgenin adından türetilmiştir. Dünyada en ünlü kakaoları üretmesiyle ünlüdür.

Creme de Banane


Creme de Banane: Tatlı, açık sarı likördür ve muzları saf alkolde karışım çözümleme işlevi yaparak üretilir. Creme de Banane’nin güçlü muz kokusu vardır.

16 Ocak 2012 Pazartesi

Genel Kurul

TÜRKİYE BARMENLER DERNEĞİ olağan genel kurulu 15 Ocak 2012 Pazar günü yapıldı. Genel kurulda derneğe giriş ödenti miktarı ve yıllık aidatların miktarları belirlendi.

Genel kurulda yapılan seçim sonuçlarında yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri tüm kongre üyelerinin oybirliği ile seçildi. Seçimler sonucunda göreve gelen yeni yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı.

TÜRKİYE BARMENLER DERNEĞİ yeni yönetimi görev dağılımı
Edip Kemal EREN Başkan
Tolga Germiyanoğlu Başkan Yardımcısı
Ata Ömer TEKİR Başkan Yardımcısı
Kazım ÖZTÜRK Sayman
Fuat SÜZER Genel Sekreter
Öztürk Koca Yönetim Kurulu Üyesi


Türkiye Barmenler Derneği 2012 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 50TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına, 2013 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 75TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına  2013 yılı için derneğe giriş ödenti miktarının 100TL’sı yıllık aidat miktarının ise 50TL’sı olmasına oy birliği ile karar verildi.

12 Ocak 2012 Perşembe

Cointreau


Cointreau: En yaygın ve en ünlü olan Fransız likörüdür. Kristal netliğinde, yüksek alkollü bir içkidir. Brezilya, İspanya ve Haiti’den gelen acı ve tatlı portakal kabuklarından üretilir. Şeffaf ve kristal netliğinde kıvamı, baharat ve çiçek aromalarıyla zenginleşmiş eşsiz bir tada sahiptir. %40 alkol içerir

Cherry Whisky


Cherry Whisky:  Tatlı bir likördür. Cherry Brandy kadar popüler değildir.

Cherry Brandy


Cherry Brandy: Kiraz çekirdeği ve pişmiş kiraz suyundan damıtılmış likördür. Çekirdekler ezildiğinde içinden yağ çıkar ve Cherry Brandy’ye biraz ekşi badem tadı verir.

Chartreuse


Chartreuse: Dünyaca ünlü bu likör, Grande Chartreuse manastırında, Grenoblenin yanında, Fransa’da yapılmıştır. Charthusian din adamları bu likörü 130 tariften oluşan kimse tarafından bilinmeyen yöntemle hala üretirler. Chartreuse’nin iki versiyonu mevcuttur. Birisi açık, hafif, yeşil renkli, yüksek alkol gücüne sahiptir (%55 oranda alkol), diğeri ise açık sarı, düşük alkollü (%43 alkol oranı) ve tatlıdır.

3 Ocak 2012 Salı

Charleston


Charleston: Egzotik tropik meyve ile tatlandırılmış likörde meyve ve şeftali tadı üstünlüğe sahiptir. Bunlar donuk gümüş şişelerde kokteyl shaker’ın yerini alarak kutulanır.

30 Aralık 2011 Cuma

Shot Kokteyller

Edip Kemal EREN Shot  Kokteylleri
Edip Kemal EREN Shot Cocktails




Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
2,5cl Ahududu Likörü
2,5 cl Vodka
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
2,0 cl Acıbadem Likörü
3,0 cl Bira
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
3,0 cl Nane Likörü
2,0 cl Gin
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
3,0 cl Vişne Likörü
2,0 cl Cin
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
3,0 cl Muz Likörü
2,0 cl Malibu
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik


Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
2,0 cl Acıbadem Likörü
2,0 cl Muz Likörü
2,0 cl Malibu
Shot Glass

Yaratıcı
Kategori
İçerik

Bardak
Edip Kemal EREN
Shot
2,5 cl Acıbadem Likörü
2,5 cl Portakal Likörü
Shot Glass

Punch Kokteylleri


Edip Kemal EREN Punch Kokteylleri
Edip Kemal EREN Punch Cocktails

Yaratıcı
Kategori
İçerik




Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
2,0 cl Vişne Likörü
7,0 cl Beyaz Şarap
3,0 cl Kızılcık Suyu
2,0 cl Elma Suyu
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik





Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
3,0 cl Acıbadem Likörü
2,0 cl Truva Brandy
3,0 cl Elma Suyu
2,0 cl Vişne Suyu
1,0 cl Grenadine
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik






Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
2,0 cl Acıbadem Likörü
2,0 cl Portakal Likörü
1,0 cl Truva Brandy
3,0 cl Elma Suyu
3,0 cl Kayısı Suyu
3,0 cl Portakal Suyu
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik





Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
3,5 cl Muz Likörü
1,0 cl Portakal Likörü
1,0 cl Vişne Likörü
5,0 cl Üzüm Suyu
2,0 cl Elma Suyu
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik





Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
1,0 cl Vişne Likörü
4,0 cl Kırmızı Şarap
4,0 cl Beyaz Şarap
2,0 cl Vişne Suyu
2,0 cl Elma Suyu
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

Yaratıcı
Kategori
İçerik






Bardak
Hazırlanışı
Edip Kemal EREN
Punch
2,0 cl Acıbadem Likörü
2,0 cl Muz Likörü
1,0 cl Truva Brandy
4,0 cl Ananas Suyu
3,0 cl Süt
2,0 cl Monin Coco Syrup
3 kaşık Meyve Salatası
Punch Glass
Shake

29 Aralık 2011 Perşembe

2011 Yılı Sparkling Kokteyl Birincisi

2011 Yılı I.B.A. Dünya Sparkling Kokteyl Kategorisi Birincisi
Year 2011 I.B.A. World Sparkling Cocktail Category First Price



Yarışmacı ve Ülkesi
Kokteyl Adı
Kategori
İçerik





Garnitür
Bardak
Hazırlanışı
Vasil Kolev / Bulgaria
Perfum de Moet
Sparkling Cocktail
10,0cl   Moet & Chandon Imperial
  2,0cl   Absolut Pear
  2,0cl   Mangoyan
  2,0cl   Finest Call Raspberry Puree Mix
  2 Barspoons Monin Chestnut
  1 Peel fresh lime
Apple, Orange, Beetroot, Cucumber, Eggplant & Raddish
Libbey Carre
Shake

26 Aralık 2011 Pazartesi

Chambord


Chambord: Bu güzel ve zarif Fransız böğürtlen likörü de bitki ve bal ile karıştırılır. Küre gibi yuvarlak şekilde olan şişelere şişelenir.

21 Aralık 2011 Çarşamba

Blue Curaçao


Blue Curaçao: Barmenlerin gözdesi bir likördür. Kendine has özel tadını, damıtıldığı tatlı kırmızı portakal, acı Curaçao portakalı ve Asya’dan gelen Kinnow portakalı ile çeşitli baharatların karışımından elde edilir. Alkol oranı %21’dir.

Aurum


Aurum: Brandy temel alınmış  portakal ve portakal kabuklarından yapılan donuk altın rengindeki İtalyan likörüdür.

Apry


Apry: Fransız şirketi Marie Brizard tarafından üretilen zerdali likörüdür.

Aki

Aki: Japon erik likörüdür. Kiraz ile tadlandırılmıştır. 

15 Aralık 2011 Perşembe

Benedictine


Benedictine: Bu iksir Kuzey Fansa’da Fecamp’ta manastırda rahipler tarafından keşfedilmiş ve tarlalarda çalışıp yorulan rahipleri dinlendirip yorgunluklarını gidermek için kullanılmıştır. Ayrıca değişik savaş yaralarında da kullanılmıştır. Şimdi dünyada çok meşhurdur, her şişede D.O.M “ Deo Optimo Maximo “  En iyi, en büyük olan Tanrı’ya anlamına gelen harfler vardır. Kamora adalarından karanfil, Yunanistan’dan safran, Madagaskar’dan vanilya gibi 5 ayrı kıtadan 27 özel bitki ve baharat ile üretilir. Alkol oranı %40’tır.

Apricot Brandy


Apricot Brandy: Birçok likör üretici firma kayısı aromalı likör üretmektedirler bunlar genelde kayısı brandy diye adlandırılmalarına rağmen kesinlikle likördürler. Bu ürün genelde olgun kayısıların üzüm brandy’si veya saf alkol işlenmesiyle olur, bazılarına badem tadı vermek için çekirdekleri çıkartılmaz, çekirdek esansıda katılabilir, ayrıca kayısılı Eau de vie de eklenebilir.