31 Mart 2012 Cumartesi

Cin’in Tarihi

Birçok kişi Cin’in orijinal İngiliz içeceği olduğunu düşünür oysa ki Cin 16.yy’ın ortalarında  Doğu  Hindistan’da görev yapan Hollandalı askerlerin yakalandığı ateşli hastalıkların tedavisinde kullanılmak için  bulunmuştur. 
Cin, 1650 yılında, Hollanda”nın Leyden üniversitesinde tıp profesörü ve fizikçi olan Dr. Sylvius tarafından bulunmuştur. Hem tatlı hemde ucuz olan ve saf alkol ile ardıç meyvesinin damıtılmasında yapılan, şifa verici bir ilaç olarak üretilen cin’in mesaneyi hareketlendirdiğine ve böbrek hastalıklarının tedavisine yardımcı olduğuna inanılıyordu.
İlacın temel aroması olan ardıç meyvesi, daha sonraları Fransızlar tarafından “genievre” ve İngiliz askerleri tarafındanda “cin” ve ya “Hollanda” olarak anılmaya başlamıştır. 1690 yılında, Hollanda asıllı bir kral olan Kral William ingiliz tahtına geçince, İngiliterdeki cin üretimi artmaya başlamıştır. Başlarda, cin üretimi oldukça temel ve ucuz yöntemlerle işçi sınıfına yönelik imal ediliyordu. 1830’a kadar, bu gün bildiğimiz cin damıtma yöntemi kullanılmamıştır.