31 Ekim 2016 Pazartesi

Kokteyl Süsleme Teknikleri

SÜSLEME TEKNİKLERİ

Twist / Bükmek: Süsleme malzemesi olarak kullanılacak olan portakal, limon, vs kabuğu bükülerek kokteyl bardağının ortasına veya içine konur.


Çeşni: Portakal, limon, vs kabuğu uzun ince biraz etlice olarak içeceğin üzerine sıkılır bu içeceğe sıkılan ürünün kokusunu verir.

Spiral: Portakal, limon, vs kabuğu spiral şeklinde kesilir ve bardağın kenarına tutuşturulur.

Meyve ve Diğer Süslemeler: Maraschino kokteyl kirazı, zeytin, arpacık soğanı, ananas, elma, portakal, salatalık,  kereviz sapı, nane  yaprağı, karanfil, ceviz vs. değişik şekillerde bardağın kenarına veya içine konulabilir.