13 Mart 2013 Çarşamba

Sohitto



Sohitto alkolsüz, sıfır kalorili, az gazlı, %100 doğal olarak tatlandırılmış yüksek kaliteli, perstijli bir meşrubattır. Üretimi Avusturya’da yapılmaktadır.

İçindekiler Avrupa Birliği tarafından onaylanmıştır. Sohitto; limon, yeşil limeon ve naneyi sembolize eden berrak sarı yeşil doğal bir renge sahiptir.
Kola, meyveli gazozlar ve enerji içeceklerinden farklı bir yapısı vardır. Ne çok gazlı nede hissedilmeyecek kadar az gazlıdır. İçimi bahsi geçen içeceklere göre çok farklıdır.

Avusturya Alpler’inin ünlü Frankenmarkt kaynağından gelen Avrupa’nın en kaliteli suyuyla üretilmiştir.

3 Ocak 2013 Perşembe

Küçükköy Kız Meslek Lisesi Drama İle Eğitim



Küçükköy Kız Meslek Lisesi öğrencilerine drama ile eğitimler devam ediyor. Fermantasyon, damıtma, misafir karşılama, servis teknikleri konularını işledik. 

Meyva suları, mineral sular, şurupları tadım yaptık. Monin şurupları ile kahvelerimizi içtik. Redbull enerji içeceğinin tadımını yaptık.

Şarap servisi ve sunumunu forum tiyatro ile yaptık harikulade öğrenciler.Çok meraklılar hepsini kutluyorum.
     

 

 


31 Aralık 2012 Pazartesi

Yeni Yıl



Aklın ve bilimin yolundan gidilebilen bir  ülke, sanat, insan ve doğa sevgisinin yoğun olduğu, umut ve beklentilerinizin gerçekleşebileceği, sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı  bir YENİ YIL dilerim.

20 Aralık 2012 Perşembe

Suvla SUR 2010


Üzüm : Merlot (%50), Cabernet Sauvignon (%34), Cabernet Franc (%14), Petit Verdot (%2)
Renk : Koyu vişne kırmızısı
Koku : Yaban mersini, kuru erik, karabiber, kuru nane, çikolata ve ceviz notaları ile zengin ve kompleks bir buke
Tat : Damakta canlı ve zarif bir cazibeyle kendini hissettirir. Güçlü ve aromatik özüyle yumuşak bir gövde taşır. Bitişinde kahve, kayısı ve kavrulmuş fındık notaları hakimdir
Yıllandırma : Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından şaraba dönüşerek 8 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek : Kavrulmuş/ızgara etler, kebap ve peynir
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol : %15
Ödül : Master Sommeliers' | Bourdeaux Kupajı Kategori İkincisi /90 puan

Suvla Reserve Merlot 2010



Üzüm : Merlot
Renk : Koyu nar çiçeği kırmızısı
Koku : Çikolata, kızılcık, kuru nane ve kırmızı biber notalarıyla bölünen erik, çilek reçeli aromaları eşliğinde zengin bir buke
Tat : Yumuşak bir atakla başlayıp güçlü bir öze uzanan kadifemsi yapısı ile erik, çikolata, vanilya, fıstık ve cevizin hakim olduğu zarif ve dengeli bir bitişe sahiptir
Yıllandırma : Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından şaraba dönüşerek 8 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek : Az pişmiş Antrikot, Kuzu
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol : %15
Ödül : Master Sommeliers' | Merlot Kategori Birincisi / 93puan

Suvla Reserve Cabernet Sauvignon 2010



Üzüm : Cabernet Sauvignon
Renk : Yoğun lal kırmızısı
Koku : Çikolata, cappucino, tütün ve safran notaları hakimiyetinde erik, böğürtlen ve olgun vişne eşliğinde zengin bir buke
Tat : Güçlü tanen üzerine gelişen yumuşak ve kadifemsi yapısıyla kuru kayısı, kiraz, çikolata, füme ve ceviz notalarıyla birlikte kalıcı, uzun bir bitişe sahiptir
Yıllandırma : Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından şaraba dönüşerek 12 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek : Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol : %14,5
Ödül : Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Üçüncüsü /87 puan

Suvla Reserve Syrah 2010


Üzüm : Syrah
Renk : Parlak, yoğun lal kırmızısı
Koku : Çikolata, siyah zeytin, yaban mersini ve canlı baharatların hakim olduğu zengin ve kompleks bir bukeye sahiptir
Tat : Dengeli gövdesi, kadifemsi tanen yapısı ve meşe fıçıdan gelen kakao, kızılcık, karabiber, fındık notaları vişne ve çam fıstığı izlenimiyle uzun ve büyüleyici bir bitişe sahiptir
Yıllandırma : Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek : Kuzu pirzola, zengin soslu filetolar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C Yıllanmaya elverişlidir
Alkol : %14

Suvla Cabernet Sauvignon 2010


Üzüm : Cabernet Sauvignon
Renk : Vişne nüanslarıyla yoğun kırmızı renginde
Koku : Erik, böğürtlen, çikolata, tütün, eğrelti otu, kuru yaprak ve vanilyanın hakim olduğu çekici bukeye sahiptir
Tat : Gövdeli, dolgun ve akıcıdır. Kuru erik, bitter çikolata, vanilya, füme ve ceviz notalarıyla güçlü, dinamik, dengeli yapısı uzun ve büyüleyici bir bitişle son bulur
Yıllandırma : Üzüm şırası çelik tanklarda geçirdiği kontrollü fermantasyonun ardından şaraba dönüşerek 4 ay boyunca % 100 yeni Fransız meşe fıçılarda yıllandırılmıştır
Yemek : Bonfile, zengin soslu filetolar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol : %14,5
Ödül : Master Sommeliers' | Cabernet Sauvignon Kategori Birincisi /91 puan

Suvla Organik 2010 / Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot


Üzüm : Cabernet Sauvignon – Syrah – Merlot
Renk : Yoğun yakut kırmızısı
Koku : Olgun yaban mersini, frenk üzümü, biberiye ve kuru nane notaları hakimdir
Tat : Dolgun meyvemsi yapısı ve güçlü özü vişne, çikolata ve sedir ağacından oluşan katmanlarla sarılıdır
Yıllandırma : 4 ay yeni meşe fıçılarda dinlendirilmiştir
Yemek : Etler, Makarnalar, ızgara sebzeler, pizza ve salatalar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol : %14
Özel Not : Organik sertifikalı tek bağın üzümlerinden üretilmiştir.
85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012

Suvla Syrah 2010



Üzüm : Syrah
Renk : Koyu kırmızı
Koku : Böğürtlen, kuru incir, siyah zeytin ve kuru meyve aromalarının içinde vanilya ve defnenin hissedilir
Tat : Damakta yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş, meyve kokulu, akıcı bir his uyandırır. Bitişi meyve titreşimlerinin canlılığını taşır
Yemek : Izgara etler, yahniler
Saklama Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol : %15

Suvla Merlot 2010



Üzüm : Merlot
Renk : Koyu lal kırmızı
Koku : Yoğun böğürtlen ve olgun erik aromalarında baharat ve nane notaları hissedilir
Tat : Dolgun gövdeli, çok dengeli, ipeksi tanenli, uzun bitimli, görkemli
Yemek : Izgara etler, filetolar
Saklama Derecesi : 12 C - 14 C
Alkol : %15
Özel Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012

Suvla Grenache Noir 2011



Üzüm :  Grenache Noir
Renk :  Mor nüanslı, parlak yakut renginde
Koku :  Karabiber, zeytinyağı, kekik otundan dokunmuş arka planda olgun vişne, dut, incir ve böğürtlenin titreşimli izleri hakimdir
Tat :  Damakta meyvemsi ve baharatlı yapısını dengeli, akıcı bir zariflikte çiçeksi bir koku eşliğinde sergiler
Yemek : Közlenmiş, ızgara yiyecekler, et yemekleri ve baharatlı Akdeniz yemekleri
Saklama Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol : %14
Özel Not : 85 üzeri puan /Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Bronz Madalya/Decanter

Kabatepe Kırmızı 2010



Üzüm :  Kırmızı üzüm çeşitleri
Renk :  Koyu lal kırmızı
Koku :  Meyvemsi baharatlı aroma
Tat :  Rahat içimli sofra şarabı niteliğinde
Yemek : Her türlü et yemeği, makarna, pizza
Saklama Derecesi : 12 C - 15 C
Alkol : %13,5

Suvla Clairet Syrah 2011



Üzüm :  Syrah
Renk :  Derin vişne pembesi
Koku :  Kiraz, erik ve nar titreşimleri yayar.
Tat :  Orta gövdeli, ipeksi, hoş kokulu meyveler eşliğinde lezzetli ve dengeli bir bitişi vardır.
Yemek : Izgara deniz ürünleri,ızgara tavuk, hamur işleri
Saklama Derecesi : 11 C - 13 C
Alkol : %14
Özel not : Koyu renkli roze şarap stilinin Türkiye'deki ilk örneği

Suvla Rose / Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc 2011



Üzüm :  Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc
Renk :  Pastel pembe, gül yaprağı
Koku :  Ahududu, çilek, frenk üzümü ve yaz çiçeklerini çağrıştırır.
Tat :  Canlı ve yumuşak, kırmızı meyve aromalarını sergileyen uzun bir bitimi vardır.
Yemek : Deniz ürünleri, pizza ve salatalar, peynir çeşitleri veya tek başına
Saklama Derecesi : 10 C - 13 C
Alkol : %14
Ödül : En iyi 3. Roze Şarap / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Gümüş Madalya/International Wine Challange

Suvla Blush / Cabernet Sauvignon 2011



Üzüm :  Cabernet Sauvignon
Renk :  Somon pembesi
Koku :  Ahududu, çilek, elmave vanilya titreşimleri yayar.
Tat :  Yumuşak bir dokunuş ile taze, hoş, meyve kokulu akıcı bir his uyandırır
Yemek : Izgara balık, deniz ürünleri, salatalar, peynirler, armut tatlısı
Saklama Derecesi : 10 C - 13 C
Alkol : %14
Ödül : En iyi Roze Şarap / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012

15 Aralık 2012 Cumartesi

Suvla Roussanne-Marsanne Grand Reserve 2011



Üzüm : Roussanne, Marsanne
Renk : Parlak kehribar sarısı
Koku : Narenciye, kayısı, incir, bal, kekik ve taze biberiye
Tat : Damağı dolduran ve Akdeniz meyvelerini çağrıştıran ipeksi aromasıyla dengeli ve uzun bir bitişe sahiptir
Yemek : Izgara balık, kabuklu deniz ürünleri, makarnalar veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi : 10 C - 13 C
Yıllandırma : Fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca % 100 yeni meşe fıçılarda tamamlamıştır
Alkol : %14
Ödül : Regional Trophy – Bölgeler Kupası/Decanter
Gümüş Madalya,International Wine Challenge, 2012
'Henüz Piyasaya Çıkmamış Beyaz Şaraplar' (Pre-release) kategorisinde en yüksek puan / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012

Suvla Chardonnay Reserve 2011



Üzüm : Chardonnay
Renk : Parlak altın sarısı
Koku : Narenciye, vanilya, kayısı, bal ve fındığı çağrıştıran yoğun ve zengin bir buke sergiler
Tat : Canlı ve ipeksi yapısıyla gövdeli, giderek artan titreşimli kokularla mükemmel bir denge ve uzun bir bitişe sahiptir
Yemek : Izgara balık, kabuklu deniz ürünleri, makarnalar veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Yıllandırma : Fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca % 100 yeni meşe fıçılarda tamamlamıştır
Alkol : %14
Ödül : Henüz 'Piyasaya Çıkmamış Beyaz Şaraplar' (Pre-release) kategorisinde dördüncülük / Masters of Wine Weekend, Istanbul 2012
Övgüye Değer Madalya /Decanter ve Int.Wine Challange

14 Aralık 2012 Cuma

Suvla Sauvignon Blanc 2011



Üzüm : Sauvignon Blanc
Renk : Yeşil yansımalı uçuk sarı
Koku : Greyfurt, yeşil limon, çim ve çarkıfelek
Tat : Mineralsi, meyvemsi, canlı
Yemek : Balıklar, kabuklu denizürünleri veya tek başına aparitif olarak
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol: %14
Özel Not: Canlılığı ile bilinen Sauvignon Blanc üzümünün ilk hasatı

Suvla Chardonnay 2011



Üzüm : Chardonnay
Renk : Altın sarısı
Koku : Tropikal meyveler, olgun armut, limon, vanilya ve fındık titreşimleri yayar.
Tat : Olgunlaşmış zengin meyvelerin mis kokulu, kıvamlı birlikteliği fındık ve vanilya yansımalarıyla güçlü bir meyvemsi çeşitlilik sunar.
Yemek: Izgara balık, tavuk ve sebze yemekleri veya tek başına
Saklama Derecesi: 10 C - 13 C
Alkol: %14