31 Temmuz 2012 Salı

Bira Servisi


Teneke kutuda, şişelenmiş ya da fıçı bira, hangisi servis ediliyor olursa olsun, izlenmesi gereken muhim süreçler ve kurallar vardır;

Soğukluk Derecesi
Bira 2 veya 3  derecede buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Pastörize edilmemiş fıçı bira eğer 7  derecenin üstünde saklanırsa bozulur.
Biranın servis derecesi 4  ile 7 derece arasındadır.
Avrupalılar, biralarını Amerikalılara göre daha sıcak içerler.
Çok soğuk servis edilen bira durgun ve bulanık olur.
Çok sıcak servis edilen bira köpüklü ve savruk olur.

Bardakların Temizliği
Bardaklar yağlı ve kirli olmamalı
Kirli bardak birayı durgun gösterir, köpükler sabit kalmaz ve baloncuklar bardağın içersine yapışırlar.
Gerekli temizleme muhimmatlarını edinmek ve uygun deterjan ve temiz suyu kullanmak bar için çok büyük önem teşkil eder.

Not: Soğuk bardakta servis edilen bira harika görünür.

Biranın Bardağa Dökülmesi
Bardağın üstünde köpük bulunmalıdır
Köpük miktarı 1cm ile 2.5 cm arasında olmalıdır
Bira konulurken bardağın 45 derecelik bir açı ile tutulması gerekir
Bira servisi için her zaman yeni bir bardak kullanmak gerekir